Equipment

Blingbling in de baan: gouden driver goed idee?

Wat werd er de afgelopen maanden aan golfequipment gelanceerd? In de maandelijkse rubriek 'Nieuw op de markt' zetten we het voor je op een rijtje!

Adidas ZG23 golfschoenen

Met de ZG23 heeft adidas naar eigen zeggen de term lichtgewicht opnieuw gedefinieerd. 'Het is alsof je op lucht loopt', aldus adidas. Het bovenwerk en de buitenzool is opnieuw ontworpen om golfers meer tractie, stabiliteit en comfort te laten ervaren. Het unieke dempingsysteem verwerkt in de middenzool (Lightstrike) zorgt voor laterale stabiliteit.

adidas

De Lightstrike Pro (foam) zorgt voor demping en comfort tijdens de swing en het lopen. De ZG23 is verkrijgbaar in vijf modellen: heren en dames met veter, heren en dames BOA®, en een schoen voor junioren.  

adidas

Prijs
€ 220 (€230 BOA)
adidas.nl

 

FootJoy Hyperflex golfschoenen

De succesvolle Hyperflex van FootJoy heeft een upgrade gekregen en is gericht op de atleten onder de golfers. De HyperFlex Carbon heeft een extra koolstof plaat (die we kennen uit de Pro/SL Carbon) voor meer demping, stabiliteit en energieoverdracht. Voor heren is er ook een BOA versie. 

golfschoenen van footjoy

Prijs
€ 219 (Carbon €259, BOA €249, dames €209)
footjoy.de

Klik hier als je meer golfschoeninspiratie zoekt! 

Shot Scope X5 golfhorloge

Shot Scope, het merk dat is gespecialiseerd in GPS, rangefinder en shottrack technologie lanceert een nieuw horloge, de X5. Het horloge heeft een kleuren touchscreen en geeft naast afstanden (naar greens, hindernissen, etc.) ook de mogelijkheid om je spel te analyseren. Ook leuk: de X5 heeft een stappenteller zodat je ook je fitnessdoelen kunt bijhouden. Eerder bekeken we ook al de Shot Scope LX+ en de H4, de handheldversie van deze shottrackting technologie. Klik hier voor een review.   

golfhorloge van shot scope

Prijs
€ 349,99
shotscope.com

Vice Golf kledingcollectie

Volgens Vice Golf - bekend van de golfballen die je alleen online kunt kopen - gaat het om karakter en verschillende persoonlijkheden op de golfbaan. En dat heeft het merk vertaald naar een nieuwe kledingcollectie. 'We hebben de markt voor golfballen opgeschud en ons gevestigd als een merk dat kan concurreren met de gevestigde orde. Maar we kijken altijd naar andere manieren om golf toegankelijk te maken voor iedereen. Deze kledingcollectie is een grote stap richting dat doel', aldus Vice.

Spot jij iets moois uit deze kleurrijke collectie - die bestaat uit drie subcollecties - voor 2023:  

vice golfkleding
vice golfkleding
vice golfkleding
vice golfkleding
vice golfkleding


Prijs
€39,99 -  €169
vicegolf.com

XXIO golfclubs

Van toegankelijkheid naar de andere kant van het spectrum: schrik jij niet van €1000,-  voor een nieuwe driver? Het luxe merk XXIO (spreek uit als sexy-yo), dat bekend staat om premium lichtgewicht golfmateriaal, hebben de nieuwe Primelijn uitgebracht.

'Gemaakt voor golfers die door de jaren wat snelheid zijn verloren maar nog steeds extra afstand en accuratesse zoeken', aldus het luxe zustermerk van Srixon. Voor de golfers die alleen het allerbeste materiaal in de tas willen hebben - en niet schrikken van een beetje goud - is er de XXIO Prime Royal Prime Edition (zie afbeelding).  

xxio golfclubs



Prijs
Driver: €1,099 (Royal Prime €1,329)
dunlopsports.com

Duca Del Cosma zomercollectie golfschoenen

Het luxe schoenenmerk van Nederlandse bodem heeft 72(!) nieuwe modellen voor dit golfseizoen gelanceerd. De collectie is opgedeeld in vier categorieën: sportief (Positano hieronder afgebeeld), modieus, klassiek en professioneel. 

golfschoenen van duca del cosma

Als het gaat om 'tech' heeft de officiële kledingsponsor van het KLM Open  ook een nieuwtje: in vier modellen zit een nieuwe ultralichte D-Eva buitenzool. Merkambassadeur Joost Luiten ontwierp de JL1 en JL2 modellen. 

"Onze allesomvattende SS23-collectie combineert ultramoderne technologieën met een overvloed aan stijl voor golfers die op zoek zijn naar schoenen van topkwaliteit voor het komende seizoen", aldus Sjef van Gastel, CEO van Duca del Cosma. "Verdere innovaties in de SS23-collectie zijn onder meer een waterdicht soksysteem met OnSteam recyclebare microvezeltechnologie toegepast op een aantal schoenen in het assortiment, terwijl de ademende Arneflex-inzetzool ook is vervaardigd met gerecyclede materialen en de hele dag ongeëvenaard comfort biedt. Alle stijlen hebben een recyclebare hiel en neus." 

Prijs
€169 - €269
ducadelcosma.nl

 

ECCO golfschoenen

En we blijven nog even in de schoenencategorie, want Ecco heeft voor deze zomer de collectie uitgebreid met nieuwe kleuren en verbeteringen voor de Biom H4, C4, S-Three en de hieronder afgebeelde nieuwe Classic Hybrid.  

ecco golfschoenen


Prijs
€ 190 (Classic Hybrid/H4/S-Three),
€ 210 (C4)
€ 220 (H4/S-Three BOA)
€ 240 (C4 BOA)
nl.ecco.com

Little Chipper golfkleding

Nederland kent veel ondernemende geesten, ook als het om golfkleding gaat (denk bijvoorbeeld aan GolfRebels). Little Chipper is een nieuw sympathiek initiatief van twee jonge golfers, Lenn en Michelle Waals, die met hun kleding een 'frisse wind op de baan creëren'. 'Huidige campagnes van onder andere de NGF bewijzen dat de golfsport wil moderniseren. Little Chipper wil aan de voorgrond staan van die ontwikkeling', staat in het persbericht.  Het eerste wapenfeit is een polo, die op milieuvriendelijke wijze is geproduceerd en bestaat uit gerecyclede materialen.  

golfpolo van little chipper

Prijs
€74,99
littlechipper.nl

Niet je standaard golfshop: Bisque

En nu we het hier toch over mooie spulletjes hebben: check even deze golfshop, of beter gezegd boetiek die even geleden is geopend in Amsterdam (Rozengracht 17). 'De winkel is een plek waar golf, design, cultuur en lifestyle samenkomen; een community met een eigenzinnige en eigentijdse kijk op golf', aldus oprichters Ido de Voos, Marc van Dodewaard en Cheng Liem Li. Hun missie is het doorbreken van het conservatieve karakter van golf en deze inclusiever te maken. 'Nieuwe en oude generatie golfliefhebbers kunnen in de fysieke winkel terecht voor kleding en accessoires, maar ook voor golf gerelateerde evenementen zoals productlanceringen en trainingsclinics.'

bisque golfshop in amsterdam
bisque golfshop

bisquegolf.com

Lees meer over
Equipment