De hoogtepunten van dag 4 van het Abu Dhabi HSBC Championship.
Bron: Ziggo Sport

Fleetwood 12e en Rahm 2e op wereldranglijst

22 januari 2018 Redactie GOLF.NL
Jon Rahm is na een zege op de PGA Tour nummer twee op de wereldranglijst. Tomy Fleetwood is na een overwinning op de European Tour naar de twaalfde plaats gestegen. Joost Luiten is een plaats gezakt.

Tommy Fleetwood verdedigde afgelopen week met succes zijn titel in het Abu Dhabi Championship (bekijk de video hierboven en lees hier meer). De Engelsman is op de wereldranglijst van de 18de naar de 12de plaats gestegen.

Joost Luiten werd gedeeld 48ste op de bu Dhabi Golf Club. De Nederlander is op de wereldranglijst van de 84ste naar de 85ste plaats gezakt.

In Californië won Jon Rahm zondag de CareerBuilder Challenge. De zege in Californië is zijn tweede overwinning op de Amerikaanse PGA Tour.  In een play-off, op de vierde extra hole, versloeg hij de Amerikaan Andrew Landry. Rahm is nu nummer twee van de wereld. De 23-jarige Spanjaard stond op de derde plaats.

Rahm was ruim een jaar geleden nummer 137 van de wereld. Vorig jaar won hij rond deze tijd het Farmers Insurance Open (PGA Tour). Hij verdedigt deze week zijn titel in dit toernooi, waaraan Tiger Woods meedoet. Hij won in juli 2017 het Iers Open (European Tour) en in november het DP World Tour Championship (European Tour).

Sergio Garcia was de derde Europese winnaar van afgelopen week. De Spanjaard won zondag het Singapore Open, een wedstrijd van de Asian Tour. De Masters-kampioen van 2017 is op de wereldranglijst gestegen van de tiende naar de negende plaats.

België in de top 1000 begin 2018

Thomas Pieters werd afgelopen week gedeeld vijfde in Abu Dhabi. Thomas Detry werd gedeeld negende en Nicolas Colsaerts gedeeld 32ste. De drie boekten winst op de wereldranglijst.

• 34 (40) Thomas Pieters
  • 103 (106) Nicolas Colsaerts
  • 183 (211) Thomas Detry
  • 524 (524) Christopher Mivis

Ryder Cup

De kwalificatie voor het Europese Ryder Cup-team is in september 2017 begonnen en eindigt kort voor de Ryder Cup op Le Golf National (28-30 september). Acht spelers plaatsen zich rechtstreeks via de European Points List en de World Points List; vier spelers krijgen een wildcard. Joost Luiten staat 16de op de Europese kwalificatielijst en 18de op de wereldlijst.

De kwalificatieperiode voor het Amerikaanse team is begin 2017 begonnen en eindigt op 12 augustus. Acht spelers plaatsen zich rechtstreeks via een puntenranglijst en vier krijgen een wildcard.