Equipment

Voor de koukleumen onder ons: met deze golfaccessoires kom je warm de winter door

Een frisse neus, hoofd leeg en daarna opwarmen in het clubhuis met een goede dampende kop soep. Wintergolf kan zo mooi zijn. Maar hoe kleed je je tegen de kou als de wind dwars door je jas giert?
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Om in weg te duiken

De bedoeling is natuurlijk dat je deze snood (ook wel: col of buff genoemd) tot onder je kin naar beneden trekt, dus het voorbeeld van de golfer op de foto hierboven zouden we ten zeerste afraden. Maar zo'n nekwarmer is wel echt fijn. Ze zijn vaak van fleece gemaakt waardoor je nekspieren lekker warm blijven.
Prijs foto boven: Callaway snood € 19,99
Prijs foto onder: Titleist € 28,00

Col met punt Titleist

Dakisolatie

Isoleren kun je leren. De meeste warmte verlies je via je je hoofd. Dus een goede muts of pet is geen overbodige luxe. Als het niet koud genoeg is voor een beanie, maar je wel wat extra bescherming nodig hebt, kun je rekenen op deze Adidas golfpet. Hij is gemaakt van stevige stof en heeft een isolerende voering om je warm te houden tijdens de golfrondjes in koude omstandigheden. Een vocht absorberende zweetband houdt je van de eerste drive tot de laatste putt droog en comfortabel. Wil je er helemaal warmpjes bijlopen deze winter? Deze pet met thermo zorgt voor een warm bolletje. 
Prijs: € 38,- Adidas

Gevoerde pet Adidas

'Want ik heb koude handen'

Tintelende vingers als je je bal hebt geslagen? Herkenbaar! Dan zijn deze wanten echt een lifesaver. Na de afslag schuif je beide handen erin, zodat je vingers tijdens het wandelen over de fairway weer op temperatuur kunnen komen voor de chip of putt. Ook na het putten, lopend naar de volgende tee, of tijdens het wachten trek je ze weer aan. Fijne warme wantjes, voor warme handjes.
Prijs: € 44,99

Ping wanten om tussen de holes door je handen op te warmen
Beeld: Ping

Muts met pom-pom

Een muts voor het golfen die je ook lekker kunt dragen als je 'gewoon' een rondje gaat wandelen, omdat hij zó leuk is. Deze beanie met 'pom-pom' er bovenop ziet er lekker warm én knuffelig uit. 
Prijs: € 32,45 Titleist

Muts Tileist

De items in dit artikel zijn te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan, bij Jumbo Sports of via de website van het merk zelf.

Lees meer over
Equipment Mode