Dustin Johnson
Dustin Johnson, de kampioen in het US Open
Beeld: Golfsupport.nl

Johnson 3de op wereldranglijst, Luiten blijft 65ste

20 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Dustin Johnson is na zijn zege in het US Open nummer 3 op de wereldranglijst. Joost Luiten is blijven staan op de 65ste plaats.

De Amerikaan Dustin Johnson is na zijn zege op Oakmont gestegen van de zesde naar de derde plaats. Rory McIlroy is een van de spelers in de top-10 die een plaats gezakt is, van de derde naar de vierde plaats.

Joost Luiten is nog steeds nummer 65 van de wereld. In de Race to Dubai is Luiten van de negende naar de tiende plaats gestegen. Luiten speelt deze week in het BMW International Open in Duitsland. 

Challenge Tour

Daan Huizing werd zondag gedeeld vierde op Aa Saint-Omer GC in Frankrijk. Op de wereldranglijst is hij van de 575ste plaats naar de 493ste plaats gestegen. Darius van Driel, die gedeeld zevende werd, steeg van plaats 532 naar 498.

Op de jaarranglijst van de Challenge Tour is Van der Vaart de beste Nederlander, hij staat op de 26ste plaats. De top-15 aan het eind van het seizoen promoveert naar de European Tour.

LPGA en LET

Dewi-Claire Schreefel miste afgelopen week de cut in de Meijer LPGA Classic en Anne van Dam werd gedeeld 54ste in de TipSport Golf Masters (Ladies European Tour).

Christel Boeljon kwam niet in actie maar is drie plaatsen gestegen, naar de 113de plaats. Anne van Dam was 357ste en is nu 358ste. Dewi Schreefel is dertien plaatsen gezakt naar de 387ste plaats.

Website van de wereldranglijst van mannen.

Website van de wereldranglijst van vrouwen.

Olympische kwalificatieranglijst mannen.

Olympische kwalificatieranglijst vrouwen.

Race to Dubai European Tour.

Ryder Cup-kwalificatieranglijst Europa.

Race to Oman (Challenge Tour).

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


}