Thomas Pieters in Denemarken
Thomas Pieters in Denemarken
Beeld: Golfsupport.nl

Pieters naar 41e plaats op wereldranglijst, Luiten is nr 70

29 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Thomas Pieters is na zijn zege in het Made in Denmark toernooi nummer 41 van de wereld. Joost Luiten zakte naar de 70ste plaats.

Joost Luiten, die afgelopen week niet in actie kwam en pas weer speelt in het KLM Open, was nummer 68 op de wereldranglijst.

De Belg Thomas Pieters was na zijn vierde plaats op de Olympische Spelen en zijn tweede plaats in Tsjechië al naar de 54ste plaats gestegen. Dankzij zijn zege afgelopen zondag in het toernooi Made in Denmark staat hij nu stevig in de top-50: 41ste. 

Na Joost Luiten is Darius van Driel (nummer 408) de beste Nederlander op de wereldranglijst. Daan Huizing, die afgelopen week gedeeld tweede werd in de Bridgestone Challenge, is gestegen van nummer 531 naar nummer 484. Wil Besseling werd achtste in die wedstrijd en steeg van plaats 982 naar 859.

De Amerikaan Patrick Reed, die zondag The Barclays won, was vorige week nummer 14 en is na zijn zege nummer 9.

Op de wereldranglijst voor vrouwen is Christel Boeljon van de 133ste naar de 141ste plaats gezakt. Boeljon speelde vorige week een LPGA-wedstrijd in Canada maar miste de cut.

Anne van Dam was en blijft 332ste. Dewi-Claire Schreefel is twaalf plaatsen gezakt en nu 484ste en Joyce Chong is nummer 1058.

Website van de wereldranglijst van mannen.

Website van de wereldranglijst van vrouwen.

Race to Dubai European Tour.

Ryder Cup-kwalificatieranglijst Europa.

Race to Oman (Challenge Tour).

Lees al het Joost Luiten nieuws!

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


}