Patrick Reed in The Barclays
Beeld: Getty Images

Reed wint en is geplaatst voor Ryder Cup

29 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Patrick Reed heeft zondag The Barclays gewonnen en zich geplaatst voor het Amerikaanse Ryder Cup-team.

De zege van de Amerikaan Patrick Reed in The Barclays is zijn eerste overwinning van het seizoen. The Barclays was het laatste toernooi dat meetelde voor de kwalificatie van Amerikaanse spelers voor de Ryder Cup. 

Reed heeft zich met zeven anderen automatisch geplaatst voor het Ryder Cup-team van de VS. 'Ik wil zoete wraak net als ons hele team', zei de 26-jarige Reed die in 2014 met het Amerikaanse team verloor op Gleneagles in Schotland.

Landgenoot Rickie Fowler, die gedeeld zevende werd, heeft zich net niet automatisch geplaatst. Hij moet nu hopen op een wildcard van captain Davis Love III.

De tweede plaats in The Barclays werd gedeeld door Sean O'Hair en Emiliano Grillo. Jason Day en Adam Scott werden gedeeld vierde. Rory McIlroy eindigde als gedeeld 31ste.

Vier wildcards

Deze Amerikanen hebben zich rechtstreeks geplaatst:

  1. Dustin Johnson 
  2. Jordan Spieth 
  3. Phil Mickelson
  4. Patrick Reed 
  5. Jimmy Walker
  6. Brooks Koepka
  7. Brandt Snedeker
  8. Zach Johnson

De Amerikaanse captain vult het team aan met vier wildcards. Drie daarvan maakt hij bekend op 11 september, na het BMW Championship. De vierde captain's pick wordt vijf dagen voor de Ryder Cup bekendgemaakt. Rickie Fowler, Bubba Watson en JB Holmes zijn kandidaten voor de wildcards.

Het tweejaarlijkse duel tussen Europa en Amerika begint op 30 september en wordt gespeeld op Hazeltine National GC in Chaska, Minnesota.

Eindstand.


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}