Jurrian van der Vaart
Jurrian van der Vaart deed goede zaken in de tweede ronde van Stage 1 van de Qualifying School.
Beeld: Golfsupport.nl

Besseling, Van der Vaart op koers in Q School

30 september 2015 Redactie GOLF.NL
In Frankrijk en Portughal worden deze week wedstrijden van de First Stage van de Qualifying School gespeeld. Zeven Nederlanders komen in actie.

De Qualifying School van de European Tour is een loodzware serie van wedstrijden waar jaarlijks bijna 1000 spelers aan meedoen. Na drie 'stages' (fases) en in totaal 14 rondes ligt er voor slechts 25 spelers een kaart voor de Europese Tour klaar. 

In dit artikel elders op deze site lees je meer over de Qualifying School.

Deze week worden in Portugal op Ribagolfe en in Frankrijk op Hardelot wedstrijden van de First Stage van de Q School gehouden. 

In Portugal spelen Wil Besseling, Jurrian van der Vaart en Maarten Bosch. De eerste twee staan er na twee van de vier dagen uitstekend voor. Besseling kwam met rondes 69-71 op een totaal van -4 en Van der Vaart evenaarde die scores met rondes 70-70. Zij nemen daarmee de gedeeld 11de plaats in het klassement in. 

Na vier dagen plaatsen ongeveer 25 spelers zich voor de volgende ronde. Voor Maarten Bosch wordt dat na rondes 70-76 een stuk lastiger. hij staat met +2 op de gedeeld 62ste plaats.

Op Hardelot staan vier Nederlanders aan de start. Na twee dagen staat Robbie van West er het beste voor van de vier. De amateur, die aan het eind van dit seizoen professional wordt, verbeterde zich in de tweede ronde aanzienlijk. Had hij op dag één nog 75 slagen nodig, in de tweede ronde deed hij het zes slagen beter. Met een totaal van +2 staat hij voorlopig gedeeld 29ste. Het ziet er naar uit dat zo'n 26 spelers op Hardelot door mogen naar Stage Two.

Floris de Haas houdt met rondes 73-73 (+4) nog enigszins aansluiting met de top-26. 

Voor Darius van Driel ziet het er na twee rondes verrassend genoeg naar uit dat hij de volgende fase niet gaat halen. Van Driel won een week geleden zijn eerste wedstrijd op de Alps Tour en staat daar ook eerste op de Order of Merit. In Frankrijk wil het echter niet lukken. 

Na rondes 78 en 76 stond hij met een totaal van +12 op de gedeeld 94ste plaats. Van Driel heeft zich teruggetrokken, hij zal zich zo goed als zeker wel via de Alps Tour een kaart voor de Challenge Tour veroveren. In een tweet op woensdag gaf hij commentaar op zijn beslissing (zie hieronder).

Dylan Boshart maakte in de eerste ronde een 80 (+9). Na nogmaals een 80 in de tweede ronde houdt hij in het klassement slechts twee spelers achter zich.

Scores Ribagolfe

Scores Hardelot

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}