Speel eens van een andere kleur tee

1 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Nog steeds houden veel golfers vast aan de aloude "regel": mannen spelen van geel of wit en vrouwen van rood of blauw. Onzin, vindt men bij de NGF. Je moet spelen van de kleur tee die het beste bij jouw spelniveau past.

Oranje, rood, blauw, geel en wit zijn de tees die in Nederland zijn ingemeten voor dames, heren, jeugd en senioren. Kortom voor alle golfers. 

Velen hebben de verschillende tees al geprobeerd en er zijn veel positieve reacties op deze verandering. Het geeft volgens de reacties meer spelplezier, zorgt voor meer tempo in de baan, het is goed voor course management, gezelligheid en meer. In dit artikel legt de NGF uit waarom de mogelijkheid om te spelen van verschillende kleuren tees een succes is.

Richtlijnen

Het is niet eenvoudig om richtlijnen voor de kleuren tees te bepalen, omdat de lengte en moeilijkheidsgraad per kleur tee, per baan flink kunnen verschillen. Clubs en spelers kunnen uiteindelijk zelf bepalen van welke kleur tee zij spelen. Ook de leeftijd van de speler, zijn vaardigheid en daarmee de lengte van zijn (af)slagen spelen een belangrijke rol. De richtlijnen dienen om clubs en spelers een houvast te geven en zijn geen verplichting.

Hierbij een overzicht van richtlijnen die de NGF hanteert. Welke tee past het beste bij jou?

Heren met een handicap van:
• 37 of hoger spelen van de rode of oranje tee
• 29 tot en met 36 spelen vanaf de rode of blauwe tee
• 20 tot en met 28.9 slaan af van de blauwe of gele tee
• 10 tot en met 19.9 spelen vanaf de gele tee
• 9.9 of lager spelen van de gele of de witte tee

Dames met een handicap van:

• 20 of hoger spelen van de oranje of rode tee
• 10 tot en met 19.9 spelen van de rode tee
• 9.9 of lager spelen van de rode of blauwe tee






















Wil je meer lezen over het spelen van verschillende kleuren tees, klik dan hier om het volledige document te bekijken.

Wat doe jij?

Wij van GOLF.NL zijn erg benieuwd of jullie wel eens van een andere kleur tee spelen? Waarom doe je het wel of niet en wat vind je er wel of niet leuk aan? Laat het ons weten door een reactie onder dit bericht te plaatsen.

}