Nieuws

Moet je even zien: kangoeroes zetten met 'stormloop' nieuwe standaard voor wildlife op de golfbaan

Sinds deze week is er in Australië een nieuwe standaard gezet als het gaat om 'wildlife' op de golfbaan. Honderden kangoeroes stormden de fairways over. We zagen wel eerder video's uit Down Under langskomen met tussen de 50 en 100 kangoeroes op de tee, maar dit gezelschap spant vanaf nu de kroon.
Beeld: Unsplash

Beeld: Unsplash

In Nederland zijn we weleens onder de indruk als er een ree, vos of damhert komt koekeloeren tijdens een rondje golfen. En laten we eerlijk zijn, dat is ook hartstikke bijzonder. Maar het kan altijd bonter. Donderdag ging er een video de wereld over van een enorme groep kangoeroes die de fairways oversteken op de Heritage Golf & Country Club in Victoria, Zuid-Australië. Het schouwspel werd gefilmd vanuit verschillende kanten. Kijk mee en laat je verwonderen.

Michael McCarthy maakte ook een video en zegt erbij: "Het leek een eeuwigheid te duren."

Nu denk je wellicht: jeetje, dat zal een schade hebben aangericht. Maar niks is minder waar. Er wordt gesteld dat het rondspringen van zo'n 'bende' (ja, zo wordt een groep kangoeroes genoemd) weinig tot geen schade aanricht, omdat een kangoeroe lichtvoetig is. Enkel in de bunkers zul je de voetafdrukken terugzien, wat natuurlijk een hele geruststelling is voor de greenkeepers aldaar. 

Lees meer over
Fun