Beleving en inspiratie

Het beeld dat beklijft van The Open? 'Strandverkoper' met handel in golfhandschoentjes 

The Open van dit jaar gaat de boeken in als het kampioenschap dat door een ‘strandverkoper’ werd gewonnen. Welkom bij Sweetspot. Hier vind je leuke filmpjes, gekke nieuwtjes en niet-alledaagse berichten. Tips zijn welkom. Stuur ze naar redactie@golf.nl.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Sweetspot

[swiet-spot] • Engels

Betekenis in golftaal: het midden van het clubblad. Oftewel: de beste plek op je veertien clubs waar je de bal moet raken. Moet je wel goed mikken natuurlijk.

Strandverkoper

Ook zo genoten van The Open? Nou, wij van Sweetspot hebben wel meer enerverende edities gezien dan deze, eerlijk gezegd. Vooral de laatste dag op Royal Liverpool was een kwestie van uitzitten. Onze hoop in bange dagen Joost Luiten gaf al heel snel een signaal af dat we van hem niet veel meer moesten verwachten. En de winnaar? We zijn al bijna weer zijn naam vergeten…

Publiekslieveling

Natuurlijk is het razendknap is om The Open met zes slagen verschil te winnen en is er niks onverdiend aan de zege van Brian Harman (het schoot ons ineens weer te binnen), maar The Champion Golfer of The Year lijkt niet een volgende publiekslieveling te worden. Het beeld dat ons beklijft van The Open 2023? Deze foto (onder).

Brian Harman als strandverkoper over de golfbaan
Beeld: Getty Images

We kennen allemaal de strandverkopers met een karton vol armbandjes, zonnebrillen en rekken vol jurkjes en handtasjes. Daar deed deze foto ons wel een beetje aan denken. Alsof Harman er op de slotdag nog een handeltje in golfhandschoentjes op nahield om wat bij te verdienen.

Háááándschoenen, lekkere natte háááándschoenen!

Raadseltje

Zoek de verschillen! Deze week een nieuwe rubriek in Sweetspot: zoek de verschillen! Oplossingen kunnen naar het welbekende emailadres worden gestuurd.

Jon Rahm met petje
Jon Rahm met petje achterstevoren

Spoiler

Spoiler! Wie in Nederland golft, weet dat golfen in de regen op zich prima is, maar dat het verdraaid lastig is om je spullen droog te houden. Op Royal Liverpool zagen we ook spelers worstelen met doorweekte caps, waardoor het regenwater aan de voorkant van de klep afdruppelde. Bij Jon Rahm dus, die om de mini-waterval te elimineren het petje achterstevoren op zijn hoofd zette. Prompt volgde een van zijn fans in het publiek zijn voorbeeld.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Etiquette

Hoe je een cap moet dragen, staat in de golfetiquette van golfbanen niet overal nauwkeurig beschreven. Dat een shirt een kraagje dient te hebben, vaak wel. In elk geval ook in de gedragscode van Royal Liverpool. Maar daar had Phil Mickelson lak aan. De Amerikaan, na zijn overstap naar LIV Golf wel vaker recalcitrant, trok voor de eerste ronde gewoon een T-shirt met lange mouwen aan…

Kraagje

Wij van Sweetspot hebben daar overigens niet zo veel moeite mee! Tiger Woods introduceerde lang geleden al het Nike-shirt zonder kraagje en daar is niet zo veel mis mee. Bovendien liep Mickelson er in het verleden ook al eens zo bij…

Dat is toch echt geen gezicht. Inderdaad, alsof je naar een salesvertegenwoordiger kijkt…

Háááándschoenen, lekkere natte háááándschoenen!

Lees meer over
Fun