Topgolf

Hawaiiaanse Corpuz wacht potje golf met Obama na US Open-zege: 'Je maakt ons trots!'

De Hawaiiaanse Allisen Corpuz mag zich voor de rest van haar leven US Women’s Open Champion noemen én de eerste vrouwelijke majorwinnares op het iconische Pebble Beach. ‘Eilandgenoot’ Barack Obama maakte van de gelegenheid gebruik om zichzelf uit te nodigen voor een rondje met Hawaii's nieuwste ster.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Allisen Corpuz stond op de kliffen van Pebble Beach met het zilverwerk in haar handen, nadat ze het US Women’s Open was geëindigd met een voorsprong van drie slagen op Charley Hull uit Engeland en de Koreaanse Jiyai Shin. Op de tweede negen van de beroemde kustbaan deed de op Hawaii geboren golfster wat ze moest doen om los te komen van het veld. “Onwerkelijk. Deze hele week is als een droom die uitkwam”, reageerde Corpuz. “Mijn coach zei vanochtend: niemand gaat het je op een presenteerblaadje geven.” Dus ging Corpuz de titel zelf halen met een 3-onder par 69 voor een totaal van -9.

Op de klok

Corpuz, samenspelend met de Japanse Nasa Hataoka in de laatste groep, werd aan het begin van de tweede negen zelfs nog ‘op de klok’ gezet vanwege te traag spel, volgens haar caddie nadat ze naar het toilet was gegaan. Op hole 13 volgde nóg een waarschuwing, de laatste voordat een strafslag zou volgen. Die kwam er gelukkig niet en zo kon het publiek ‘U-S-A! U-S-A!’ scanderen voor de eerste Amerikaanse winnares sinds 2016.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Niet veel mooiere plekken

De 25-jarige Corpuz schreef op meerdere vlakken geschiedenis. Er was bijvoorbeeld het geld. Het met 11 miljoen dollar gedoteerde US Women’s Open reikte de grootste cheque uit in de geschiedenis van het vrouwengolf, namelijk een van 2 miljoen. Maar vooral was er de eer voor Corpuz om zichzelf de eerste vrouwelijke majorwinnares op Pebble Beach te mogen noemen. Dat realiseerde ze zich. “Elke paar holes keek ik wel even op en zei ik tegen mezelf: ik sta hier op Pebble Beach. Er zijn niet veel mooiere plaatsen te bedenken”, zei Corpuz, die vader Marcos en moeder May aan haar zijde had om veruit haar grootste overwinning te vieren.


In de week dat haar Hawaiiaanse ‘schoolgenoot’ Michelle Wie West met pensioen ging, zei Allisen Corpuz ‘aloha’ tegen de wereld – zo beschreef Golfweek het heel mooi. “Ik heb mezelf nooit echt met haar vergeleken”, zei de (tot nu) nummer 29 van de wereld desondanks. “Ik heb altijd zélf naam willen maken. Zij was gewoon een heel grote bron van inspiratie.”

Obama

Corpuz groeide op aan de fairway van de Kapolei Golf Club, niet ver buiten Honolulu. Het toeval wil dat daar nou net ook een oud-president vandaan komt die er ook wel van houdt om een balletje te slaan. (Zoals eigenlijk alle presidenten, check hier een overzicht uit 2016!) “Felicitaties aan mede-Hawaiiaan Allisen Corpuz voor het winnen van het US Women’s Open. Je maakt ons allemaal trots… en ik kijk uit naar een gezamenlijk rondje golf op Kapolei!”, schreef ‘number 44’ Barack Obama op Twitter.