Beleving en inspiratie

Daan Huizing mijmert over ultiem geluk in Parijs: 'Dan gaan we helemaal uit ons dak'

Daan Huizing gaat als tevreden golfer de feestdagen in, want 2023 kende voor hem een 'gelukkig einde'. Hij verdiende aan het slot van het seizoen dankzij een reeks goede resultaten zijn tourkaart voor volgend jaar. En ondertussen mijmert Huizing voor 2024 stiekem ook over een ultiem geluksmoment: voor TeamNL goud winnen op de Olympische Spelen in Parijs. Waarom niet?
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Met een aantal goede resultaten op de juiste momenten kan Daan Huizing zich in het nieuwe jaar kwalificeren voor de Spelen in Parijs. Dat is nog een beetje ver vooruitkijken, maar waarom niet van het positieve uitgaan? En geloven in geluk.

Gelukzalig gevoel

Als het gaat om ‘geloof in geluk’, dan denkt golfer Huizing in zijn sport aan twee betekenissen. Het gelukzalige gevoel dat je soms overvalt en het geluk aan je zijde in een toernooi. “Wanneer je kansrijk bent voor een overwinning, zit je meestal ook wel aan de goede kant van het geluk", weet hij. "Natuurlijk traint elke topsporter zo hard mogelijk om het toeval en de factor geluk zo veel mogelijk uit te sluiten, maar in golf komt er geluk bij kijken. Een balletje dat net langs het randje van de bunker rolt, bijvoorbeeld. Dat zijn ook wel momenten waarvan je nog meer energie krijgt. Winnen wordt een stuk moeilijker als het in dat opzicht tegenzit.”

Ambiance

Maar geluk kan ook betekenen dat je dankzij een gunstige loting net op het moment van de dag speelt waarop het weer goed is. Huizing: “Aan de andere kant: wanneer je in slecht weer heel goed speelt, haal je daar ook meer kracht en zelfvertrouwen uit voor een volgende ronde.”

Als je alleen happy bent wanneer je wint, dan zijn die momenten van geluk in je leven wel heel schaars

Naast dergelijke mazzeltjes levert het bestaan als professioneel golfer Huizing ook regelmatig een gelukzalig gevoel op. Dat hangt niet alleen samen met winnen. “Winnen gebeurt natuurlijk best weinig in onze sport. Ik ben van mening dat je een positief en gelukkig gevoel vooral ook uit de basisdingen moet halen. Als je alleen happy bent wanneer je wint, dan zijn die momenten van geluk in je leven wel heel schaars.”

“Ik haal het gevoel van geluk ook uit mooie slagen, uit mooie banen waar we spelen en uit de goede keuzes die ik op de baan maak samen met Danielle, mijn vrouw en caddie. We kunnen een gelukkig moment hebben wanneer we in de mooie natuur spelen, vogels horen fluiten, of genieten van de ambiance waarin we spelen.”

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Ultiem geluksmoment

Gevraagd naar wat zijn ultieme geluksmoment in 2024 zou zijn, kiest Huizing dan toch voor een overwinning. Het is lastig kiezen. “Samen met Danielle The Open winnen op de prachtige links course Royal Troon, dat zou wel heel mooi zijn. Eigenlijk is daar samen meedoen al een mooi geluksmoment, maar je vraagt naar een ultiem moment. Goud winnen als lid van TeamNL in Parijs is natuurlijk ook heel bijzonder. Als dat gebeurt gaan we helemaal uit ons dak.”

‘Geloof in geluk’ is de boodschap in de campagne van de Nederlandse Loterij, partner van NOC*NSF en TeamNL, rondom de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij. Geloof jij ook in geluk en heb je al hier al een Oudejaarslot gekocht?

Lees meer over
Olympische Spelen