Equipment

Rickie Fowler met nieuwste Cobra AeroJet naar de Ryder Cup?

Cobra zet vol in op aerodynamica in de nieuwe AeroJet driver. Een van de golfers die daar volop gebruik van maakt is Rickie Fowler, die weer helemaal terug is aan de top.
Beeld: Cobra Golf

Beeld: Cobra Golf

Combineer aerodynamica ('aero') en de extra snelheid ('jet') die dat oplevert en je hebt AeroJet, de clublijn die Cobra begin 2023 lanceerde. De belangrijkste innovatie in de AeroJet driver is de PWR-BRIDGE, een zwevend gewicht boven de zool die de teen en hiel met elkaar verbindt voor een laag en ondiep zwaartepunt. Deze 'brug' zorgt voor meer stabiliteit in het clubhoofd en dat is altijd welkom als je vaker de fairway wilt vinden. 

Flexibel clubblad voor meer balsnelheid

Ook de AeroJet ijzers hebben een PWR-BRIDGDE voor een laag zwaartepunt en een hoge balsnelheid. Een gewicht van 70 gram staat volledig los van het clubblad en de zool van het ijzer. Cobra zegt dat dit het clubblad flexibeler maakt en dat is met name gunstig voor de ballen die je lager op het blad raakt. Het clubblad is ook op een groter oppervlak (22%) dun gemaakt (1,9mm) zodat je minder snelheid verliest als je de bal wat meer op de teen of hiel raakt. Volgens Cobra scheelt het na tests met een robot bijna 3 meter aan extra afstand. De ijzers zijn verkrijgbaar in de standaard, dames of ONE Length (37.25 inch, ijzer-7) versie.

Cobra Aerjojet

Terug aan de top

Fowler won begin juli op de PGA Tour de Rocket Mortgage Classic. Een mooi moment voor de 34-jarige Amerikaan die 1610 dagen droog stond. 'Winnen is mooi, maar er zijn veel belangrijkere dingen', aldus een nuchtere Rickie, die in november 2021 vader werd van dochter Maya. 

Hoe kwam Fowler weer terug aan de top? Vroeg in zijn carrière had Fowler succes met topcoach Butch Harmon. Na een aantal jaren gooide Rickie ondanks de successen toch het roer om. Een paar magere jaren volgden, totdat Fowler na het seizoen van 2022 weer terugkwam bij Butch, en bijna direct waren daar weer de topresultaten. Zo steeg hij van de 170ste plek op de wereldranglijst naar plaats 25.

Altijd op de sweetspot

Opvallend is dat Fowler met zijn AeroJet driver heel hoog (#3) staat in de Total Driving Efficiency Ranking van de PGA Tour. Dit is een statistiek die kijkt naar hoeveel afstand (295 yards voor Rickie) een speler uit zijn swingsnelheid (116 mijl per uur) haalt. Met andere woorden: Rickie is met de driver zeer goed in het zuiver raken van de bal. Hij haalt dus alles uit zijn drives.  

De AeroJet driver is er in drie verschillende modellen: de standaard AeroJet, AeroJet MAX en de AeroJet LS, het model waar Fowler mee speelt. In de LS-versie, die gericht is op maximale snelheid, is de vorm van het clubhoofd opvallend: een verhoogde 'kont' en een meer geronde kroon. Volgens Cobra zorgt dit voor een aanzienlijke verlaging van drag en dus een hogere clubhoofdsnelheid, waarbij gezegd moet worden dat dit vooral gunstig is voor golfers met een hoge swingsnelheid.

'Rickie' zekerheidje voor de Ryder Cup?

Over minder dan twee maanden moeten de Amerikanen in Italië de Ryder Cup verdedigen. Het moet raar lopen wil Fowler, die nu zes keer wist te winnen op de PGA Tour, na zijn goede prestaties van dit jaar niet geselecteerd worden voor 'Team USA'. Hij staat momenteel 12de in de U.S. Team Rankings, waarbij de beste 6 automatisch een plek krijgen en er 6 wildcards zijn voor Zach Johnson. In de periode 2010-2018 speelde Fowler vier Ryder Cups, maar hij won er slechts een met 5.5 punten 15 partijen. 

In de tas van Rickie Fowler

Rickie Fowler is nog steeds een van de populairste spelers op de tour en is al jarenlang het boegbeeld van Cobra-Puma. Ook voor zijn tocht terug naar de top vertrouwt hij op Cobra equipment:

Driver: Cobra AEROJET LS Driver 9o | MITSUBISHI WHITE BOARD 70X, 44.5”   

Houten 3: Cobra AEROJET LS 3-wood| 14o | Aldila Tour Green 70x, 42”

Houten 5: Cobra LTDx LS 5-wood| 19o | Aldila Synergy Blue 70x, 40.5”

IJzers: Cobra KING TOUR Irons | 4-PW | KBS CTaper 125 S+ 

Wedges: Cobra KING V Grind wedges | 52 o, 56 o, 60 o | KBS 610 120 S (met Maya, de naam van zijn dochter, erin gegraveerd)

de wedges van rickie fowler

Prijs & productinformatie

De Cobra Aerojet golfclubs zijn te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan, via Jumbo Golf of via de website van Cobra.

Prijs
Drivers: € 579
Fairwaywoods: € 349
Hybrides: 
€ 299
IJzers (6 clubs): 
€ 1149 (graphite), € 1049 (staal) 

Meer weten? 
cobragolf.com

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Equipment