Topgolf

Besseling valt terug in Madrid

Wil Besseling is na de derde ronde van het Spaans Open weggezakt naar de vijfde plaats, vijf slagen achter een Spaanse leider maar dat is niet nummer-1 van de wereld Jon Rahm.

Als koploper starten aan de derde ronde van het Spaans Open in een flight met de grote thuisfavoriet Jon Rahm, Wil Besseling leek er niet bepaald van onder de indruk te zijn. De Noord-Hollander begon heel solide met pars op hole 1 en 2. Vervolgens maakte hij birdie op 3 en 4 voor -15 en een voorsprong van drie slagen. Besseling speelde de eerste 41 holes in dit Spaans Open zonder een enkele bogey, het eerste smetje op de scorekaart kwam pas in de derde ronde op hole 6 van Club de Campo Villa de Madrid. Niets aan de hand, zeker niet omdat de 35-jarige golfer op hole 9 een prima birdie liet noteren om uit te gaan in 34 slagen en een score van -15.

Makkelijkste hole

Als leider begon Besseling aan de tweede negen, maar daar ging het helaas mis. Op de par-5 14de hole, de makkelijkste van de baan die de andere spelers afraffelden in een gemiddelde score van 4.33, moest de Nederlander een 6 noteren. Op hole 15, de op drie na makkelijkste hole (gemiddelde score 3.66), moest er na een mislukte drive een nog duurdere 6 op de kaart.

Op de resterende drie holes wist Besseling geen birdie te maken en na een ronde 72 (+1) staat hij met -12 op de gedeelde vijfde plaats.

Besseling speelt deze week in zijn 98ste toernooi op de European Tour, met vier keer een derde plaats als beste klassering. Een goed resultaat zondag is zeer welkom want met plek 105 op de Race to Dubai is hij nog niet verzekerd van vol speelrecht in het nieuwe seizoen.

Rahm ook 72

Het werd dus niet de dag van Besseling, maar ook niet de dag van Jon Rahm. Luid aangemoedigd door een grote schare Spaanse golffans, kwam de nummer-1 van de wereld net als Besseling niet verder dan een ronde 72. Met -11 is Rahm gedeeld zevende en het gat met de leider is zes slagen.

Die leider luistert naar de naam Rafa Cabrera Bello. De Spanjaard is op de wereldranglijst geduikeld naar plaats 231 maar spelen in eigen land doet hem zichtbaar goed.  Na een derde ronde in 64 slagen met zeven birdies en geen enkele bogey begint de 37-jarige Cabrera Bello die drie toernooien heeft gewonnen op de European Tour de slotronde zondag met twee slagen voorsprong op landgenoot Adri Arnaus en de Fransman Julien Guerrier.

Darius van Driel kwam in de derde ronde tot een gelijk par 71 en staat met -4 op de gedeelde 57ste plaats.