Luiten: -7 na 36 holes in Abu Dhabi.
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten verbetert zich in Abu Dhabi

19 januari 2018 Redactie GOLF.NL
Ook op dag twee van het Abu Dhabi Championship wist Joost Luiten ruim onder par te spelen. Dankzij zes birdies tekende de Nederlander voor een ronde 68 (-4). Na twee rondes staat hij met een score van -7 voorlopig op de gedeeld 18de plaats. Thomas Pieters uit Belgiรซ leidt met -12. Ook Rory McIlroy en Dustin Johnson staan er goed voor.

Na de openingsdag in Abu Dhabi stonden er vier birdies op de kaart van Luiten (32). Halverwege het sterk bezette toernooi staat het aantal birdies voor Luiten in Abu Dhabi al op tien. Op alle holes waar Luiten op donderdag een birdie noteerde, deeld hij dat op vrijdag ook. Vervolgens kwamen er nog twee birdies bij op hole 12 en 8. 

De bogeys op hole 11 en 7 (Luiten begon op de 10de) leverde een keurige 68 (-4) op voor de nummer 84 van de wereld. Met 137 (-7) slagen staat Luiten er goed voor: in de top-20, vijf slagen achter de leider, Thomas Pieters (-12).

'Met zes birdies doe je het gewoon goed', zei Luiten vanuit de Verenigde Arabische Emiraten. 'Ik maak vandaag twee kleine foutjes, want de bogeys op 11 en 7 waren niet nodig. Met name die op 7 was onnodig. Ik sla daar een verkeerde club naar de green en pull de bal links over de green. Het middenstuk speel ik echt goed. Ik creëer veel kansen en maak een aantal goede putts. In het weekend mag ik iets vaker de fairway raken. De rough is niet heel hoog, dus je wordt niet heel erg hard afgestraft, maar als je niet oplet loop je zo tegen een bogey aan. De driver was zeker niet slecht vandaag, maar als ik lager wil gaan moet ik nog iets vaker de fairway raken om van daaruit meer kansen te creëren.'

'Het eerste doel van het jaar is bereikt, want elke week is het eerste doel om het weekend halen. Nu gaan we kijken of we morgen en in het weekend verder omhoog kunnen kruipen', aldus Luiten, die in Abu Dhabi zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen speelt. 

Pieters grijpt de leiding

Thomas Pieters speelde vrijdag een uitstekende ronde: 65 (-7). Met een totaal van -12 gaat de Belg alleen aan de leiding. Jorge Campillo is alleen tweede met -11. Ross Fisher, Alex Levy en titelverdediger Tommy Fleetwood staan op -10.

Dustin Johnson en Rory McIlroy staan er allebei goed voor. De nummer 1 van de wereld, die naar verluidt meer dan 1,5 miljoen dollar startgeld kreeg voor deze week, staat op de gedeelde 10de plaats. McIlroy sloot zijn tweede ronde spectaculair af met een eagle voor een totaal van -9 en een 6de plaats, samen met Paul Casey en Bernd Wiesberger. 

Joost Luiten start zaterdagochtend om 8 uur Nederlandse tijd. Hij speelt met Wang en Scrivener.

LeaderboardRace to Dubai. Het laatste nieuws van Joost op joostluiten.com.

Een eagle uit het boekje van Rory McIlroy op de par-5 18de:

}