Loading the player...
Hoogtepunten dag 1 China Open
Bron: Ziggo

Slecht slot Luiten in China

26 april 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is het Volvo China Open begonnen met een ronde 70, goed voor een gedeelde 34ste plaats. De verrassende leider is thuisspeler Jin Daxing.

Joost Luiten begon zijn eerste ronde van het Volvo China Open prima met een birdie op hole 1. Na een reeks van tien pars op de Topwin Golf & Country Club volgden birdies op 12, 14 en 15 en leek de 31-jarige golfer op weg naar een score ruim onder par. Op de lastige 16de en 17de noteerde Luiten echter bogeys en op de relatief makkelijke par-5 slothole schoof hij een putt van een meter of twee voor birdie langs de hole. Luiten gooide zijn bal uit frustratie het water in en tekende voor een ronde 70 (-2).

'Met 33 putts ga je nooit laag scoren', aldus Luiten na de ronde. 'Op zeven holes mis ik putts voor birdie van vier meter of minder en op hole 17 maak ik een 3-putt. Dan kun je niet tevreden zijn met 70 slagen want ik speelde gewoon goed. Morgen zorgen dat de putts wel vallen dan kan ik laag scoren.'

Chinese leider

De verrassende leider na de eerste ronde is Jin Daxing. De nummer 1426 van de wereld speelt pas in zijn achtste toernooi op de European Tour en haalde slechts één keer de cut, in 2012. Maar de 25-jarige Chinees speelde de ronde van zijn leven met zes birdies en een eagle: 64 (-8). Met die score heeft Jin Daxing een voorsprong van een slag op de Italiaan Nino Bertasio en de Engelsman Matt Wallace, onlangs winnaar van het Hero Indian Open. 

Johannes Veerman, in het bezit van een Amerikaans en een Nederlands paspoort, begon uitstekend met een ronde 68. Alexander Levy, winnaar van het Volvo China Open in 2014 en 2017, begon met een degelijke ronde -3.

Leaderboard

Een hole-in-one en een Volvo voor de Japanner Hideto Tanihara

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.




}