Maarten Lafeber won in 1999 het Barclays Kenya Open, destijds ook op Muthaiga GC.
Beeld: Golfsupport.nl

Lafeber start goed in seizoensopener

23 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Het Barclays Kenya Open is het eerste toernooi van een nieuw Challenge Tour seizoen. Zes Nederlanders hebben dit jaar speelrecht op het circuit, dat traditiegetrouw start in Naiobi, Kenia. De beste Nederlander van de zes aanwezig op Muthaiga GC is Maarten Lafeber.

De bondscoach liet in zijn eerste ronde van het seizoen vijf birdies noteren en hield de fouten van de kaart.

'Speelde solide en deed weinig fout', zei Lafeber in een korte reactie. 'Ik speelde alleen de par-5 holes erg matig. Overall een prima start', aldus Lafeber, die met -5 op de zevende plaats staat, twee slagen achter leider Jaco Ahlers uit Zuid-Afrika.

Wil Besseling staat met -4 (zes birdies, twee bogeys) gedeeld 13de. Ook Reinier Saxton bleef met een 68 (-3) ruim onder par. De Santpoorter had 32 slagen nodig voor de eerste negen en leek op weg naar een veel lagere score met een birdie op 10 naar -5 te gaan. Met bogeys op 12 en 14 bleef het 'slechts' bij een 68 (-3).

Darius van Driel vocht zich naar een 70 (-1). De speler van de Noordwijkse stond +3 na vijf holes maar wist dankzij vier birdies in het restant veel goed te maken en ook onder par het clubhuis te bereiken. Daan Huizing (73ste) tekende voor level par en Jurrian van der Vaart (90ste) voor een 72 (+1).

Leaderboard

Column Gerard Louter: Wil 'de leuke man' Besseling.

Een leuke podcast van de Challenge Tour met Daan Huizing, Darius van Driel en Jurrian van der Vaart:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}