Joost Luiten worstelde met zijn lange spel op de laatste dag van het BMW PGA Championship.
Beeld: Golfsupport.nl

Geen eindsprint van Luiten op Wentworth

28 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is er op de laatste dag van het BMW PGA Championship op Wentworth niet in geslaagd om te stijgen in het klassement. Met een ronde level par (72) zakte de Nederlander van de gedeelde zestiende naar de gedeeld 24ste plaats.

Met 35 slagen (twee birdies, twee bogeys) ging de 31-jarige professional met level par door de turn. Op de tweede negen bleef Luiten met 37 slagen ook gelijk aan par. Een eagle op de par-5 12de van Wentworth Club (na een bogey op 10) maakte flink wat goed, maar door een bogey op de volgende hole wist Luiten net als op zaterdag niet onder par voor de dag te eindigen. 

In het eindklassement zakte de Nederlander met een totaal van -2 naar de 24ste plaats in het eerste van de Rolex Series-toernooien op de European Tour.

'Alle kanten op'

'Ik sloeg ze vandaag voor mijn gevoel alle kanten op', zei Luiten over zijn laatste ronde. 'Als je geen controle hebt over je lange slagen dan wordt het hier lastig scoren. Ik maak gewoon te veel fouten vandaag en was niet goed genoeg om onder par te spelen, laat staan een lage ronde te noteren. Op de laatste vier holes krijg ik mijn spel nog enigszins op de rails met een paar goede ballen, maar de kansen die ik creëer op de greens van zo'n vier à vijf meter benut ik niet omdat de putts niet wilden vallen', aldus Luiten, die volgende week in Zweden weer in actie komt. (Lees een uitgebreide reactie op joostluiten.com.)

Geen maat op Noren

Het kan niet op voor Alexander Noren. De wereldtopper behaalde zondag zijn vijfde overwinning in zijn laatste 22 starts op de European Tour. 

Vanuit het clubhuis kon de Zweed zien dat de topspelers zich een voor een stukbeten op zijn totaalscore van -11, die hij bereikte met een waanzinnige laatste ronde in 62 (-10). 

Het leverde hem naast de overwinning in het BMW PGA Championship - het flagship event van de European Tour - een zeer scherp nieuw baanrecord op op de vernieuwde West Course van Virginia Water. Door deze zege stijgt Noren waarschijnlijk naar de achtste plaats op de wereldranglijst.

Noren is de eerste Zweed die het toernooi op Wentworth wint. Francesco Molinari eindigde met -9 op de tweede plaats. Nicolas Colsaerts, Hideto Tanihara en Henrik Stenson deelden de derde plaats. De Belg Thomas Pieters eindigde na een off-day op zaterdag (78) met een 69 op zondag voor een gedeelde 14de plaats.

Leaderboard.

Race to Dubai: Luiten is gestegen van de 41ste naar de 38ste plaats.

Beef en anderen verrassen jonge golffan.

Noren noteerde acht birdies en een eagle op de 18de hole van Wentworth: 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Videobeelden van dag vier van Ziggo

Loading the player...
}