Joost Luiten
Joost Luiten in de derde ronde
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten klimt paar plaatsen op Wentworth

27 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Met een ronde 72 (par) op zaterdag in het BMW PGA Championship op Wentworth is Joost Luiten gestegen naar de 16de plaats. Andrew Dodt gaat aan de leiding.

Joost Luiten was twee boven par na negen holes op de West Course van Wentworth Club: hij maakte een dubbele bogey op de par-4 achtste. Op de tweede negen maakte hij één bogey maar ook drie birdies waardoor de schade aan het eind van de dag beperkt bleef. Luiten maakte par op drie van de vier par-5's.

'Op zich ging het niet verkeerd vandaag, er stond veel wind en het was echt heel pittig', zei Luiten over zijn derde ronde. 'Ik maakte een dubbel op de par-4 achtste en dat jammer. Ik pullde een sandwedge en die stuiterde op de green en toen het water in. Dan moet je naar een dropping zone die op 80 meter van de hole ligt. Dan sta je twee over na acht holes en dat moet je accepteren. Dan moet je terugvechten en dat lukte aardig.'

Het aantal spelers met een ronde onder par op zaterdag was onder de tien. De 31-jarige Luiten begon de derde dag op de 18de plaats en is nu gedeeld 16de. Een goede prestatie in het BMW PGA Championship is veel waard, het prijzengeld in het eerste van de Rolex Series-toernooien op de European Tour is 7 miljoen euro. 

'Met een 72 vandaag in deze wind sta ik nog steeds op een mooie positie', aldus Luiten. 'Het veld staat dicht bij elkaar en als ik zondag een goede ronde aan de gang krijg, drie of vier onder, dan is er nog heel wat mogelijk.' (Lees een uitgebreide reactie op joostluiten.com.)

De Belg Thomas Pieters begon de derde dag als een van de leiders maar zakte door een ronde 78 naar de gedeeld 21ste plaats. Landgenoot Nicolas Colsaerts staat ook op die plaats, dankzij een ronde 69. 

Andrew Dodt is na een ronde 68 de leider in het flagship event van de European Tour. De Australiër heeft met acht onder par een slag voorsprong op Branden Grace. 

Francesco Molinari delen de derde plaats op -5. Henrik Stenson is gedeeld 5de met -4.

Leaderboard.

Tv: live op Ziggo en op zaterdag en zondag om 19 uur samenvattingen op de BBC.

Videobeelden van dag drie van Ziggo:

Loading the player...

Video European Tour:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een leuk feel good filmpje van de European Tour met in de hoofdrol 'Beef', Justin Rose, Henrik Stenson en Martin Kaymer:'

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}