Reinier Saxton mag door naar het weekend van de D+D Real Czech Challenge.
Beeld: Golfsupport.nl

Saxton haalt cut in Tsjechië

26 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Met een ronde 67 (-5) heeft Reinier Saxton de cut gehaald in de D+D Real Czech Challenge. Maarten Lafeber en Darius van Driel stonden na 36 holes buiten de top-100 en mochten naar huis.

Na een ronde level par op donderdag steeg Saxton op vrijdag meer dan veertig plaatsen in het klassement. De Santpoorter deed dat dankzij zes birdies en een bogey op de baan van Golf & Spa Kunětická Hora.

'Prima golf de laatste twee dagen', zei Saxton in een korte reactie. 'Van de tee is het nog niet echt scherp. Ik sloeg de bal gister overall gezien beter, maar vandaag waren de ijzers wel dichter bij de hole. Short game en putten waren heel goed verzorgd.'

Maarten Lafeber (72-73=+1) en Darius van Driel (74-71=+1) kwamen tekort om de cut op -3 te halen. Jurrian van der Vaart, Wil Besseling en Daan Huizing komen deze week niet in actie.

Tapio Pulkanen uit Finland en Julian Suri uit Amerika gaan dankzij een 65 (-7) in de tweede ronde met -12 aan de leiding.

Leaderboard.

Jaarranglijst.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Thank you for the nice gesture Kuneticka Hora Golfclub. A big surprise to get this prize after the pro am win @challengetour 👏

Een bericht gedeeld door Reinier Saxton (@reiniersaxton88) op

}