Joost Luiten in actie tijdens de tweede ronde van het BMW PGA Championship op Wentworth.
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten stijgt naar top-20 op Wentworth

26 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Met opnieuw een ronde 71 (-1) is Joost Luiten in het BMW PGA Championship op Wentworth naar de 19de plaats gestegen.

Joost Luiten begon ondanks een aardig stevige wind wederom sterk op de West Course van Wentworth Club.

Dankzij birdies op hole 4 en 5 dook de Nederlander op de eerste negen op vrijdag snel onder par. Toen volgden op 7 en 8 prompt twee bogeys op rij zodat hij met level par door de turn ging. 

Op de tweede negen verloor Luiten een slag met bogey op de par-4 15de, maar dankzij zijn zeer goede spel op de par-vijven van Wentworth noteerde hij twee vieren op de par-5 12de en par-5 18de.   

Met tweemaal 71 voor een totaal van -2 staat Luiten gedeeld 19de - vijf slagen achter de leiders op -7 - en heeft hij een goede uitgangspositie voor het weekend van het BMW PGA Championship, het eerste van de met zeven miljoen euro gedoteerde Rolex Series toernooien op de European Tour. 

'71 niet verkeerd'

'Een score van -1 was niet verkeerd vandaag' zei Joost Luiten over zijn tweede ronde terwijl hij op de massagetafel lag. 'Ik speelde niet super en het was lastig met veel wind in de middag. 'In deze lastige omstandigheden kan je bogeys maken, maar gelukkig zet ik daar ook wat birdies tegenover. Ik had vandaag moeite om mijn bal vanaf de tee goed in het spel te krijgen. Ik moest drie keer zijwaarts uitchippen en dat kost me twee bogeys op hole 7 en 8. Op 15 maak ik ook een bogey doordat ik mijn afslag vanaf de tee rechts in het water sla. De afslagen moeten nog wat scherper, maar wat positief is, is het putten. Ik heb een paar goede korte putts geholed, maar ook een hele lange op de par-3 5de van zo'n 25 meter. Dat is natuurlijk een bonus, maar het is wel lekker als ze een keer vallen.'

Met drie birdies op de vier par-vijven van Wentworth deed Luiten goede zaken. 'De par-vijven heb ik vandaag goed gespeeld. Op 4 had ik een kans op eagle van een meter of vijf, op 12 maak ik een goede up-and-down uit de greenside bunker en op 18 maak ik een goede up-and-down van zo;n 70 meter. Nogmaals, vandaag mag ik niet ontevreden zijn met 71 (-1). Op naar een goed weekend', aldus de 31-jarige Bleiswijker. 

Pieters co-leader

Halverwege het flagship event van de European Tour is de Belg Thomas Pieters met -7 een van de leiders. Ook Francesco Molinari en Scott Jamieson hadden 137 slagen nodig voor de eerste 36 holes. Max Kieffer staat op -6 en wordt gevolgd door een vijftal (o.a. Westwood, Stenson en An) op -5.

Leaderboard.

Tv: live op Ziggo en op zaterdag en zondag om 19 uur samenvattingen op de BBC.

Video European Tour:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een leuk feel good filmpje van de European Tour met in de hoofdrol 'Beef', Justin Rose, Henrik Stenson en Martin Kaymer:'

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}