De hoogtepunten van het AT&T Byron Nelson dat - met hulp van Jason Day - werd gewonnen door de Amerikaan Billy Horschel.
Bron: YouTube PGA Tour

Horschel verslaat Day in playoff

22 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Billy Horschel heeft op zondag het AT&T Byron Nelson gewonnen. Op de eerste play-off hole miste de doorgaans uitstekend puttende Jason Day een korte putt van minder dan anderhalve meter om de play-off te verlengen.

De zege voor Billy Horschel op de PGA Tour kwam als een verrassing, want de speler miste in aanloop naar het toernooi op de baan van het TPC Four Seasons resort vier cuts op rij. 

'Ik had niet verwacht dat hij hem zou missen', zei Horschel over de putt van Day (bekijk de hoogtepunten van de laatste ronde boven dit bericht). 'Ik ken het gevoel (Horschel miste eerder dit jaar in een play-off een veel kortere putt, red.) en zei tegen Jason dat dit niet de manier is waarop ik wilde winnen.' Horschel boekte zijn vierde zege op de PGA Tour. 

'Ik had tot deze week slechts één top-10 notering. Het is teleurstellend, maar het is niet het eerste toernooi dat ik ga verliezen en ik ben blij met hoe ik speel', aldus Day, die de hele week nog geen drieputt had gemaakt maar met zijn eerste op de 73ste hole de zege aan de Amerikaan moest laten. 

Nummer 1 van de wereld, Dustin Johnson, noteerde een 69 op zondag en eindigde op de gedeeld 13de plaats. Titelverdediger Sergio Garcia speelde zaterdag uitstekend, maar zijn kansen op zondag waren snel verkeken door twee bogeys en een dubbel bogey op de eerste vier holes. De Spanjaard werd uiteindelijk 20ste.

Leaderboard.

De slag van de dag kwam op naam van Jason Day:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}