Loading the player...
Hoogtepunten dag 4 BMW International Open
Bron: Ziggo Sport

Winst Romero, Luiten op plek 14

25 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Andres Romero is dankzij een fraaie laatste ronde 65 winnaar geworden van het BMW International Open. Joost Luiten viel op de slotdag iets terug naar plaats 14 maar zijn ballstriking gaat de goede kant op.

Bekijk beelden van de laatste ronde in de player boven dit artikel.

Andres Romero kon het BMW International op Golfclub München Eichenried spelen dankij een invitatie. De Argentijn heeft voorlopig geen wildcards meer nodig om op de European Tour uit te komen. Hij bleef in een meeslepende eindfase Sergio Garcia, Richard Bland en Thomas Detry met -17 net een slag voor en won voor de tweede keer op de European Tour. 

Romero speelde de afgelopen jaren vooral op de PGA Tour en won daar ook een toernooi. De laatste jaren ging het moeizaam en de Argentijn verloor zijn speelrecht in Amerika. Op de European Tour had hij ook een keer eerder gewonnen, het Deutsche Bank toernooi in 2007. 

Thomas Detry ging in de slotronde een tijd (gedeeld) aan de leiding. Uiteindelijk had de 24-jarige Belg een slag te veel voor een play-off en een eventuele eerste zege op de European Tour. Maar als troost is er de zekerheid dat hij ook volgend jaar op de European Tour kan acteren want hij staat met ruim 300.000 euro nu op plek 53 in de Race to Dubai. 

Luiten: 'ballstriking beter' 

Voor Joost Luiten was er na de achtste plaats in Oostenrijk twee weken terug geen tweede top-10 plaats van het seizoen. Er zat niet meer in dan een laatste ronde 71 (-1) met drie birdies en twee bogeys. Luiten werd met -9 gedeeld veertiende.

'Ik sloeg twee ballen een beetje ongelukkig het water in en maak daardoor op hole 11 en 12 bogey', aldus Luiten. 'Ik heb het vandaag vooral op de greens laten liggen. Typerend was hole 18. Met twee slagen op de green, putt voor eagle aanvallend geslagen en die gaat er twee meter voorbij. Vervolgens mis ik de putt voor birdie terug. Dat is zonde, maar positief is dat mijn lange spel weer de goede kant op gaat. Dat is belangrijk voor de komende periode.' 

Luiten speelt volgende week in Frankrijk, dan in Ierland. Het Schots Open slaat hij vervolgens over, een week later komt hij in actie in The Open op Royal Birkdale. 

Uitslag.

Race to Dubai: Luiten is gestegen van de 39ste naar de 37ste plaats.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}