Thomas Björn
Beeld: Getty Images

Wint Europa zo de Ryder Cup?

18 januari 2017 Redactie GOLF.NL
De European Tour heeft de kwalificatie-eisen voor de Ryder Cup aangepast. Van drie naar vier wildcards en een gewijzigde puntentelling om de spelers in vorm in het team te krijgen.

Wat moeten we doen om bij de Ryder Cup in 2018 een zo sterk mogelijk Europees Ryder Cup-team aan de start te krijgen? De European Tour en Ryder Cup-captain Thomas Björn hebben daarop het volgende bedacht:

  • Van drie naar vier wildcards. De andere acht spelers zijn de eerste vier op de Ryder Cup European Points List en de eerste vier spelers op de Ryder Cup World Points List.
  • In toernooien die vlak voor de Ryder Cup worden gespeeld zijn extra punten te verdienen – de punten in die toernooien worden vermenigvuldigd met 1,5. Het eerste toernooi waarvoor dat geldt zal het BMW PGA Championship zijn in 2018 (dit jaar eind mei op de kalender).
  • In toernooien die, waar ook ter wereld, gelijktijdig gespeeld worden met Rolex Series toernooien zijn geen kwalificatiepunten te verdienen voor de Ryder Cup.

Wat blijft is dat spelers lid moeten zijn van de European Tour om in aanmerking te komen voor het Europese team (Paul Casey kwam daardoor vorig jaar niet in aanmerking voor het team). En wie captain wil worden van de Ryder Cup, of vice-captain, zal vanaf 2018 ook lid moeten zijn van de European Tour.

Thomas Björn, de Deen die in 2018 op Le Golf National captain zal zijn, denkt dat de wijzigingen in alle opzichten goed zijn voor de European Tour en voor de kansen van zijn team in de Ryder Cup. ‘Op deze manier wordt de kracht en het belang van de European Tour op geen enkele manier aangetast en het Ryder Cup-team heeft hier veel voordeel van. Deze veranderingen gaan mij helpen om volgend jaar op Le Golf National de twaalf beste spelers in het team te krijgen.’

De kwalificatie voor de Ryder Cup 2018 begint met het D+D Real Czech Masters (31 augustus-3 september 2017).



}