Graeme Storm heeft met -12 na 36 holes een voorsprong van twee slagen.
Beeld: Golfsupport.nl

Storm aan de leiding, McIlroy in achtervolging

13 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Graeme Storm greep op dag twee van het BMW SA Open de leiding met een evenaring van het baanrecord: 63 (-9). Rory McIlroy tekende voor een 68 (-4) en staat drie slagen achter Storm op de gedeeld vijfde plaats.

Graeme Storm - die afgelopen november dankzij het verdwijnen van Patrick Reed uit de rankings als laatste zijn European Tour kaart wist te behouden - zal moeilijk te kloppen zijn als hij het spel dat hij vrijdag vertoonde op Glendower Golf Club nog twee dagen weet vol te houden. Alleen Peter Uihlein (64) - samen met Jbe Kruger en Trevor Fisher Jnr gedeeld tweede - kwam in de buurt van het uitstekende spel van de Engelsman.

Rory McIlroy, die voor de ronde dacht aan opgeven omdat hij zijn rug had bezeerd, volgt op de vijfde plaats na een onstuimige ronde. De nummer 2 van de wereld noteerde een bogey en een dubbel bogey op de eerste vier holes, maar won vanaf de achtste hole acht slagen op acht holes dankzij zes birdies en een eagle. 

Op de twee laatste holes maakte Rory McIlroy echter twee bogeys. Met een totaal van -9 is het gat met leider Storm drie slagen en gaan de Zuid-Afrikaanse golffans een interessant weekend tegemoet. 

'Ik denk dat Rory gaat winnen deze week', zei leider Graeme Storm over zijn kansen en de hete adem van McIlroy. 'Hij slaat de bal mijlenver en recht. Als ik hem op de hielen kan zitten, ben ik blij.'

Laat in de middag werd het spel wegens onweer stilgelegd. Zeker is dat Thomas Detry het weekend haalt met een totaal van -1 (72-71). Dat geldt ook voor Ernie Els (par), maar niet voor Sir Nick Faldo (+1, 70-75).

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}