Reinier Saxton in actie tijdens het Joburg Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Saxton in de wachtkamer

24 februari 2017 Redactie GOLF.NL
Reinier Saxton staat na 36 holes met een totaal van -4 voorlopig binnen de cutline van het Joburg Open in Zuid-Afrika. Wegens de lange regenonderbrekingen zijn nog niet alle spelers klaar met de tweede ronde. Zij maken de tweede ronde op zaterdag af.

Het Joburg Open wordt gespeeld op de twee banen van Royal Johannesburg & Kensington GC. Challenge Tour-speler Reinier Saxton maakte op dag twee zijn eerste ronde op de West Course af, na een verregende donderdag, in 69 slagen (-2). Vrijdag speelde hij ook zijn tweede ronde op de East Course: 70 (-2). 

Met een totaal van -4 - en dankzij een aantal zeer sterke slotholes - staat Saxton op de gedeeld 59ste plaats en binnen de cutline (65 plus ties). Zaterdagochtend om 7 uur lokale tijd zijn er nog een flink aantal spelers die nog negen holes te spelen hebben, dus Saxton zal nog even geduld moeten hebben en is nog niet zeker van het weekend.

'Heel wisselvallig', zei Saxton over de tweede lange dag van Joburg Open. 'Ik kwam heel goed uit de startblokken vandaag en stond snel -4, maar verloor toen m'n ritme even en toen was het een strijd. Dat krijg je als je zo'n lange dag hebt. De finish was wel weer veel beter. Het was gewoon pittig. Ik was om 05:15 op de baan vanochtend totdat er een 3 uur delay was, en toen ben ik letterlijk van 9.30 tot 17.30 in de baan geweest. Er waren zeker goeie dingen, maar het moet wel beter.'

De leider, Paul Waring, staat op -12 maar heeft nog zes holes te spelen in ronde twee. 

Naschrift zaterdagochtend: Reinier Saxton heeft de cut op de slag gehaald.

Leaderboard.

Hoogtepunten dag twee Ziggo Sport Golf:

  00:00           
00:00
 
00:00
         
 
 


De meest opvallende verschijning in ronde twee van het Joburg Open? De putter van Jaco van Zyl:

}