Kevin Chappell schreeuwt het uit nu hij eindelijk zijn eerste toernooi op de PGA Tour heeft gewonnen.
Beeld: Getty Images

Chappell wint voor het eerst op PGA Tour

24 april 2017 Redactie GOLF.NL
Met een birdie op de 72ste hole heeft Kevin Chappell in zijn 180ste poging eindelijk op de PGA Tour gewonnen.

'Een grote opluchting', omschreef Chappell zijn overwinning op zondag in het Valero Texas Open. De 30-jarige Amerikaan eindigde op TPC San Antonio op -12 en liet daarmee Brooks Koepka een slag achter zich.

Kevin Tway en Tony Finau eindigden op de gedeeld derde plaats met -9. Aaron Baddeley (-8) eindigde alleen op de vijfde plaats.

Poulter kaart kwijt

Ian Poulter (vorig jaar geblesseerd) had deze week in Texas iets meer dan 30 duizend dollar nodig om zijn PGA Tour kaart te behouden. De Engelsman miste echter met twee slagen de cut en is zijn tourkaart kwijt. Volgende week speelt Poulter met Geoff Ogilvy nog de Zurich Classic, maar Poulter is voor de rest van het seizoen afhankelijk van sponsoruitnodigingen. 

'Zo erg is het allemaal niet', relativeerde Poulter de situatie. 'Ik ben gezond, ik speel golf. Ik kan gewoon blijven golfen. Ik kan ook toernooien in Europa spelen en rekenen op een paar uitnodigingen hier in Amerika. Tuurlijk had ik het deze week liever gehaald, maar ik denk dat het een beetje gedramatiseerd wordt. Het meest frustrerende is dat ik niet echt een goed schema kan plannen', aldus Poulter. 

Leaderboard.

De hoogtepunten van dag 4 van het Valero Texas Open:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}