Joost Luiten
Joost Luiten op de derde dag
Beeld: Getty Images

Luiten 33ste na ronde 70

22 april 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten speelde de derde ronde van het Shenzhen International in 70 slagen (-2) en is na 54 holes gedeeld 33ste. Bernd Wiesberger gaat nog steeds aan de leiding.

Door zware regen en onweer op vrijdag werd ronde twee verstoord. De meeste spelers moesten zaterdagochtend eerst ronde twee afmaken.

Joost Luiten ging vroeg in de ochtend rond in 71 slagen en was met -2 na 36 holes gedeeld 36ste. In de tweede ronde maakte de Nederlander vijf birdies maar ook twee bogeys en een dubbele bogey (op de 18de). 

Luiten speelde daarna de derde ronde en maakte 70 op Genzon GC in China. De Nederlander maakte een groot aantal birdies - zeven - maar verspeelde ook slagen. De Rotterdammer maakte drie bogeys en één double bogey (op de par-3 derde, Luitens twaalfde hole want hij startte op hole 10).

'Een frustrerende dag!' was het commentaar van Luiten zaterdagmiddag. 'Heel goed spelen maar niet weten te scoren. Ik heb 30 holes gespeeld vandaag en 12 birdies gemaakt, maar ik ben maar -3 op die 30 holes - dat geeft aan dat ik ook te veel heb weggegeven en fout heb gedaan!'

'De middag - de derde ronde - was een verhaal van bunkerlips', zei Luiten. 'Ik ben in vier bunkerlips terecht gekomen. Afgezien van die holes sloeg ik de bal als een droom! Al met al dus erg balen dat ik niet de aansluiting naar de top 10 heb gepakt want dat zat er vandaag zeker in.' (Lees een uitgebreide reactie op joostluiten.com.)

Bernd Wiesberger, leider na 36 holes, gaat nog steeds aan de leiding. De Oostenrijker speelde de derde ronde in 69 slagen. De Belg Nicolas Colsaerts is gedeeld 59ste. Edoardo Molinari, die vorige week in Marokko won, is gedeeld 68ste.

Leaderboard

Videobeelden van Ziggo Golf:

Loading the player...

Het toernooi wordt live uitgezonden door Ziggo Golf.

De stand na drie dagen:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}