Lars Keunen
Lars Keunen
Beeld: Golfsupport.nl

Geen Nederlanders succesvol op Hardelot

30 september 2016 Redactie GOLF.NL
De drie Nederlanders in de Qualifying School Stage One-wedstrijd op Hardelot zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende fase.

Golf d'Hardelot, Frankrijk

De 25-jarige Ruben van Uden eindigde met een ronde 71 op de gedeelde 34ste plaats, Met +3 totaal had hij drie slagen te veel om bij de beste 24 te eindigen en zich te plaatsen voor Stage Two van de European Tour Q School. 

Amateur Lars Keunen werd gedeeld 51ste en Rob van de Vin miste na de derde ronde de cut.

Scores.

Ribagolfe, Lissabon, Portugal

Scores.

Q school

Er zijn in totaal acht First Qualifying Stage-wedstrijden. Zes daarvan zijn al gespeeld. Taco Remkes, Michael Kraaij en de amateur Nicholas Smits hebben zich al geplaatst voor Stage Two. Jeroen Krietemeijer, Robin Kind, Ruben van Uden, Lars Keunen en Rob van de Vin zijn gesneuveld in de eerste fase.

In november volgt de Second Stage (vier wedstrijden) en de zesdaagse finale.

De beste 25 spelers in de finale van de Qualifying School veroveren een kaart voor de European Tour. De spelers buiten de top-25 winnen een kaart voor de Challenge Tour. De spelers die de cut missen in de finale, veroveren ook een kaart voor de Challenge Tour maar eentje met minder speelrechten.

Vorig jaar haalden drie Nederlanders de cut in de finale (Reinier Saxton, Wil Besseling en Maarten Lafeber), maar ze eindigden niet hoog genoeg om een kaart voor de European Tour te winnen.

Alle Qualifying School-toernooien op een rij.

Vragen en antwoorden (in het Engels).


}