Ruben van Uden
Ruben van Uden
Beeld: Golfsupport.nl

Ruben van Uden 52ste na dag 1 op Hardelot

27 september 2016 Redactie GOLF.NL
Deze week worden weer twee toernooien gespeeld van Stage One van de Qualifying School. Drie Nederlanders spelen op Hardelot in Frankrijk en ze staan na de eerste ronde buiten de top-50.

Golf d'Hardelot, Frankrijk

Amateur Ruben van Uden staat er na een ronde 73 (+2 het beste voor van de drie Nederlanders, de 25-jarige amateur van de Eindhovensche is gedeeld 52ste. Rob van de Vin is met 74 slagen gedeeld 68ste en amateur Lars Keunen (76) is gedeeld 81ste.

De top-24 plus ties na 72 holes gaat door naar Stage Two. Na drie ronden is er een cut.

Scores.

Ribagolfe, Lissabon, Portugal

Scores.

Q school

Er zijn in totaal acht First Qualifying Stage-wedstrijden. Taco Remkes, Michael Kraaij en de amateur Nicholas Smits hebben zich al geplaatst voor Stage Two. Jeroen Krietemeijer en Robin Kind zijn gesneuveld in de eerste fase.

In november volgt de Second Stage (vier wedstrijden) en de zesdaagse finale.

De beste 25 spelers in de finale van de Qualifying School veroveren een kaart voor de European Tour. De spelers buiten de top-25 winnen een kaart voor de Challenge Tour. De spelers die de cut missen in de finale, veroveren ook een kaart voor de Challenge Tour maar eentje met minder speelrechten.

Vorig jaar haalden drie Nederlanders de cut in de finale (Reinier Saxton, Wil Besseling en Maarten Lafeber), maar ze eindigden niet hoog genoeg om een kaart voor de European Tour te winnen.

Alle Qualifying School-toernooien op een rij.

Vragen en antwoorden (in het Engels).


}