Oranje WK golf
Het Nederlandse team: Van Meijel, Caron en Van Veen

Geen vooruitgang Oranje op dag 3 van WK

24 september 2016 Redactie GOLF.NL
Nederland heeft geen vooruitgang geboekt op de derde dag van het WK voor Teams in Mexico. Oranje zakte van de 20ste naar de 25ste plaats.

De Nederlanders speelden vrijdag op Iberostar Playa Paraiso Golf Club, dezelfde baan waarop ze donderdag speelden. Toen maakten Vince van Veen en Rowin Caron 69 (-3) voor een totaal van -6.

Op vrijdag was de Nederlandse dagscore level par. Lars van Meijel speelde voor het eerst dit WK een ronde onder par (70, -2). Rowin Caron maakte 74 (+2). Nederland blijft daarom staan op een toernooiscore van -3. De score van Vince van Veen (75) kon worden weggestreept. 

Nederland was na dag één gedeeld 38ste van de 71 deelnemende landen en na dag twee gedeeld 20ste. Oranhe is na dag drie gedeeld 25ste, vijf plaatsen gezakt dus.

Nummer 1, Australië, heeft de voorsprong uitgebreid door een ronde 68 (Cameron Davis) en 63 (Curtis Luck) op Iberostar Playa Paraiso Golf Club. De 63 was een evenaring van de laagste score in een WK. De Australiërs staan nu op -32. Ierland is tweede met -16, Amerika derde met -15 en Engeland is vierde met -13. 

Op zaterdag wordt de vierde en laatste ronde van de World Amateur Team Championships gespeeld. De spelers van Oranje spelen dan weer op Mayakoba El Camaleon Golf Club, de andere WK-baan. Om in de top-8 te eindigen, het doel van Oranje dit jaar, is zaterdag een zeer lage score nodig.

De World Amateur Team Championships zijn een tweejaarlijks kampioenschap voor amateurs dat georganiseerd wordt door de International Golf Federation (IGF). Die federatie bestaat uit 147 bonden in 141 landen. Het WK wordt voor de dertigste keer gespeeld. Amerika (vorig jaar met Bryson DeChambeau) verdedigt de titel.

Het vrouwenteam van Nederland werd eerder deze maand dertigste op het WK in Mexico. Het kampioenschap werd precies tien jaar geleden gewonnen door de Nederlanders Wil Besseling, Joost Luiten en Tim Sluiter. Joost Luiten was toen twintig.

Leaderboard Individueel.
Leaderboard Teams.
Starttijden.
Foto's.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}