Dustin Johnson
Dustin Johnson in het Tour Championship: 66-67
Beeld: Golfsupport.nl

Dustin Johnson behoudt de leiding

24 september 2016 Redactie GOLF.NL
De Amerikaan Dustin Johnson, de leider in de FedEx Cup Standings, gaat halverwege het Tour Championship aan de leiding.

Dustin Johnson, na dag één gedeeld eerste, gaat na een ronde 67 op vrijdag (-3) alleen aan kop. Zijn landgenoot Kevin Chappell is tweede met zes onder par voor het toernooi, één slag meer dan Johnson.

Het Tour Championship is de laatste wedstrijd van de FedEd Cup, de beste dertig spelers in de FedEx Cup Standings doen mee. US Open-kampioen Johnson is met een zege in het Tour Championship verzekerd van de FedEx Cup (de eerste plaats in de FedEx Cup Standings na de vier slottoernooien van de PGA Tour). De winnaar verdient los van het gewone prijzengeld in de vier toernooien 10 miljoen dollar.

Rory McIlroy en Paul Casey, gedeeld vijfde met -2, maken nog een kans om de FedEx Cup te winnen, maar zijn afhankelijk van hoe de andere kanshebbers eindigen. 

Jason Day trok zich vrijdag midden in de ronde terug, na een slag met zijn driver uit de rough. De nummer 1 van de wereld heeft opnieuw te veel last van een rugblessure. Met een overwinning in het Tour Championship op East Lake had Day de FedEx Cup kunnen winnen, maar de Australiër staat nu aan de zijlijn.

De Amerikaaan Bubba Watson, die mogelijk zondagavond de vierde en laatste wildcard voor de Ryder Cup krijgt, is gedeeld 25ste. 

Leaderboard.

FedEx Cup-ranglijst.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}