Robin KInd
Robin Kind
Beeld: Golfsupport.nl

Smits door naar Stage Two Q School

23 september 2016 Redactie GOLF.NL
De amateur Nicholas Smits heeft zich vrijdag geplaatst voor de Second Stage van de Qualifying School van de European Tour. Professional Robin Kind slaagde er in Ebreichsdorf niet in om door te gaan naar de volgende fase.

Collintree Park GC, Northampton, Engeland

Een laatste ronde 71 (-1) was net genoeg voor Nicholas Smits om zich op Collingtree Park te plaatsen voor Stage Two van de Qualifying School van de European Tour. De 23-jarige amateur steeg een plaats, naar de gedeeld 21ste plaats, en dat was precies voldoende voor de kwalificatie-eis om bij de beste 23 + ties (-5) te eindigen.

Scores.

GC Ebreichsdorf, Oostenrijk

Robin Kind slaagde er in Oostenrijk niet in om bij de beste 22 spelers (+ ties) te eindigen. Met een ronde 71 (-1) kwam zijn totaal na 72 holes op -5, en dat was vier slagen te veel om door te morgen naar Second Stage.

Scores.

Q school

De Qualifying School van de European Tour begint elk jaar met acht First Qualifying Stage-wedstrijden. Taco Remkes en Michael Kraaij hebben zich al geplaatst voor Stage Two. Jeroen Krietemeijer is gesneuveld in de eerste fase.

In november volgt de Second Stage (vier wedstrijden) en de zesdaagse finale.

De beste 25 spelers in de finale van de Qualifying School veroveren een kaart voor de European Tour. De spelers buiten de top-25 winnen een kaart voor de Challenge Tour. De spelers die de cut missen in de finale, veroveren ook een kaart voor de Challenge Tour maar eentje met minder speelrechten.

Vorig jaar haalden drie Nederlanders de cut in de finale (Reinier Saxton, Wil Besseling en Maarten Lafeber), maar ze eindigden niet hoog genoeg om een kaart voor de European Tour te winnen.

Alle Qualifying School-toernooien op een rij.

Vragen en antwoorden (in het Engels).


}