Blue Bay Curaçao Resort
Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort

Blue Bay Resort doneert aan lokale organisaties

23 september 2016 Redactie GOLF.NL
Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort en de Maduro & Curiel’s Bank MCB hebben een cheque overhandigd aan de Excel Arts Academy (Boca Sami) en Advent School in Juan Domingo.

Bij MCB golftoernooien op Blue Bay Golf in 2015 en 2016 is in totaal NAf 18.000 ingezameld. Dit bedrag bestaat uit donaties van deelnemers, het prijzengeld van de winnaar van de MCB Curaçao Masters 2016 (Robert-Jan Derksen) en een aanvulling van MCB.

Het bedrag van NAf 3.000, dat in 2015 is opgehaald, is gedoneerd aan de Excel Arts Academy. In goed overleg tussen de Academy, MCB en Blue Bay is besloten om het ingezamelde bedrag te gebruiken om de verzekering van de bus van de Excel Arts Academy voor het komende jaar te bekostigen. Excel is al enige tijd in het bezit van de bus, maar kon deze niet in gebruik nemen omdat er geen geld was voor een verzekering. Nu kunnen kinderen op een veilige en verantwoorde manier worden opgehaald en weggebracht. 

‘Als ik de MCB Curaçao Masters win, dan doneer ik mijn prijzengeld aan het goede doel van het toernooi: de Advent School in Juan Domingo’, zei oud-European Tour-speler Robert-Jan Derksen. Derksen won en zijn prijzengeld van NAf 9.000 is aangevuld met enkele donaties van amateurgolfers en een bedrag van MCB. Het totale bedrag van NAf 15.000 wordt door de Advent School gebruikt om enkele grote speeltoestellen voor kinderen aan te schaffen. Momenteel beschikt de school over geen enkel speeltoestel en is er dringende behoefte aan dergelijk materiaal om het speelplezier van de kinderen op school te vergroten.

}