Haarman, Bontan en Weber spelen deze week in Mexico de Espirito Santo Trophy, het WK voor teams.
Beeld: Golfsupport.nl

30ste plaats voor Oranje

18 september 2016 Redactie GOLF.NL
Het Nederlandse damesteam is als 30ste geëindigd op het WK voor teams in Mexico.

Het doel van het Nederlandse team, bestaande uit Roos Haarman, Zhen Bontan en Dewi Weber, was om op de laatste dag nog een sprong te maken in het klassement. Die sprong kwam er niet. Met een dagscore van 151 - opgemaakt uit de 74 (+3) van Haarman en de 77 (+6) van zowel Bontan en Weber - kwam het toernooitotaal na 72 holes op +25 - een slag achter eveneens zeer matig presterende landen als Schotland, Duitsland en Frankrijk. 

'Niet helemaal het resultaat waar we op gehoopt hadden', zei coach Marjet van der Graaff vanuit Mexico over de 30ste plaats. 'De meiden kunnen veel beter dan dit. Golfen kunnen ze al, maar het gaat erom om het op het juiste te laten zien. Dat is lastig, zeker met de druk van een WK. Het was een leerzame week en hier moeten we mee aan de slag', aldus Van der Graaff.  

Er stond deze week geen maat op Zuid-Korea. Het land dat het vrouwengolf domineert kwam tot een totaal van -29. Runner-up Zwitserland werd knap tweede met -8. Ierland derde met -7.

Hye Jin Choi won het individuele klassement met -14.  Weber (+14) eindigde als 56ste, Haarman (+18) als 75ste en Bontan werd 89ste (+20).

Van 21 t/m 24 september staat het WK Teams voor heren op het programma, dat ook wordt gespeeld in Riviera Maya, Mexico. Het Nederlandse team bestaat uit Lars van Meijel, Vince van Veen en Rowin Caron. 

Leaderboard Individueel.
Leaderboard Teams.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}