Dustin Johnson stijgt met zijn overwinning in het BMW Championship naar de tweede plaats op de wereldranglijst.

Twaalfde zege voor Dustin Johnson

12 september 2016 Redactie GOLF.NL
Dustin Johnson heeft zondag het BMW Championship gewonnen, de derde van de vier FedEx Cup-wedstrijden. Paul Casey drong aan, maar Johnson liet de Engelsman kansloos en won op Crooked Stick GC met drie slagen voorsprong.

Een 67 (-5) was voldoende om met een totaal van -23 (een record) Paul Casey het nakijken te geven. Met een nieuwe putter in de tas was Dustin Johnson, nummer 2 op de wereldranglijst, onklopbaar. Gecombineerd met zijn lange drives speelde de Amerikaan de par-5's deze week in 15 onder par.

De Amerikaan Roberto Castro eindigde alleen op de derde plaats.

Casey haalde zondag alles uit de kast, bijvoorbeeld met een eagle op de 15de, maar het duurde niet lang voordat Johnson hetzelfde deed om de marge op drie slagen te houden.

Vorige week was Casey ook al runner-up, toen achter McIlroy. Dit betekent dat hij over twee weken als de nummer 5 in de FedEx Cup naar East Lake zal gaan voor het Tour Championship. Mocht Casey daar wel weten te winnen, dan is de FedEx Cup en de bijbehorende 10 miljoen dollar voor hem.

Ryder Cup

Rickie Fowler zal er over twee weken niet bij zijn in Atlanta voor de seizoensfinale. Alleen de top-30 van de FedEx Cup Standings mag dan meedoen. De Amerikaan begon deze week als 22ste maar eindigde op de 59ste plaats en viel buiten de top-30, vlak achter Charl Schwartzl die het net wel haalde. Niet onbelangrijk, want Davis Love III maakt vandaag (maandag) drie van zijn vier Ryder Cup-wildcards bekend.

'Ik heb er alles aan gedaan als het gaat om mijn schema en spel', zei Fowler over zijn kansen op een van de vier wildcards. Een andere goede kanshebber op een wildcard is J.B. Holmes, die met een bogey op de laatste hole ook uit de FedEx Cup zou zijn gevallen. De Amerikaan maakte echter een par. 'Ik heb het gevoel dat ik goed genoeg heb gespeeld voor een kans (in de Ryder Cup)' zei Holmes over Loves dilemma.

Matt Kuchar werd vierde deze week en lijkt zeker van een wildcard van captain Love. 

Wat betreft Europa: Sergio Garcia (#32) en Henrik Stenson (#36) vielen ook buiten de top-30. Garcia noteerde een matige 73 en Stenson kwam niet in actie om zijn knie te laten rusten voor de Ryder Cup.

Leaderboard.

FedEx Cup Standings.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Persconferentie Dustin Johnson

}