Wil Besseling
Wil Besseling
Beeld: Golfsupport.nl

Besseling 37e halverwege Ras al Khaimah

27 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Wil Besseling is halverwege de Ras al Khaimah Challenge in de Verenigde Arabische Emiraten nog steeds de beste Nederlander, maar hij staat niet heel hoog in het klassement. Besseling is na 36 holes gedeeld 37ste.

Drie van de vijf Nederlanders haalden donderdag de cut in het toernooi op Al Hamra GC. 

Wil Besseling is met 68 en 72 slagen (-4 totaal) gedeeld 37ste. Darius van Driel (71 en 70 slagen) heeft een slag meer en is gedeeld 47ste. Reinier Saxton haalde met 70 en 72 slagen net de cut en is gedeeld 59ste. Ook Thomas Detry uit België haalde het weekend op de slag.

De cut kwam te liggen op twee onder par en Daan Huizing miste de schifting op één slag. Na een ronde 71 op woensdag volgde een ronde 72 (drie birdies en drie bogeys).

Jurrian van der Vaart miste de cut op vier slagen. Hij ging rond in 72 en 74 slagen. Van der Vaart speelde dit seizoen sterk tot begin juli. Daarna miste hij in zeven van de negen toernooien de cut.

Romain Langasque uit Frankrijk gaat aan de leiding met een totaal van elf onder par. Hij werd dit seizoen twee keer tweede en is 10de op de jaarranglijst. 

Het Ras al Khaimah toernooi is de derde wedstrijd van de vierdelige slotserie van het seizoen 2016. De beste spelers van dit seizoen mogen meedoen aan de vier slotwedstrijden. De top-15 aan het einde van het seizoen (5 november) promoveert naar de European Tour.

Leaderboard.

Race to Oman.

De Nederlanders op de jaarranglijst:

  • 26ste Saxton
  • 34ste Van Driel 
  • 38ste Van der Vaart 
  • 42ste Huizing
  • 63ste Besseling


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}