Thomas Detry is dicht bij promotie naar de European Tour
Beeld: Golfsupport.nl

Geen succes op Challenge Tour in China

23 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
In het Foshan Open op de Challenge Tour hebben de Nederlandse golfers geen hoofdrol weten te spelen. Reinier Saxton en Darius van Driel deelden plaats 32, Daan Huizing eindigde als 42ste.

Op de Foshan Golf Club speelde Reinier Saxton wel een sterke laatste ronde. Met een bogey en zeven birdies tekende hij voor een 66 (-6). Saxton steeg 27 plaatsen in het klassement naar de gedeelde 32ste positie met een totaal van -6.

Darius van Driel eindigde na een slotronde in 71 slagen op dezelfde score. Daan Huizing, de derde Nederlander die de cut had gehaald, kwam met twee keer 73 in het weekend niet verder dan plek 42 op -3. Wil Besseling en Jurrian van der Vaart misten vrijdag de cut.

De winst in China ging naar Marcus Armitage. De Engelsman bleef met -19 de Duitser Alexander Knappe, vorige week winnaar op de Challenge Tour, en de Fransman Matthieu Pavon een slag voor.

Thomas Detry deed goede zaken voor promotie naar de European Tour. De Belg legde met -14 beslag op de gedeelde zesde plaats in het met 500.000 dollar rijkelijk gedoteerde toernooi.