Tulip Golf Challenge
De prijswinnaars met vooraan de winnaar bij de jongens

Van der Weele wint Tulip Golf Challenge

23 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Kiet van der Weele heeft zondag op de Drentse G&CC de Tulip Golf Challenge gewonnen.

Jongens

Met een slotronde in 73 slagen (+1) bleef Kiet van der Weele de landgenoten Job Schoenmaker en Henry Lai twee slagen voor en won hij de eerste editie van de Tulip Golf Challenge, een internationaal jeugdtoernooi. Schoenmaker had de beste dagscore (71 slagen, -1).

Filip Raza uit Tsjechië, leider na dag één en twee, werd vierde door een slotronde in 78 slagen (+6).

Van der Weele is 16 en speelt bij de Sallandsche. Hij won een mooi prijzenpakket en punten voor de WAGR (amateurwereldranglijst) en NGF ranking. 

Meisjes

Bij de meisjes werd de Duitse Johanna Wollenhaupt eerste in het algemeen klassement. Met een totaal van 225 slagen bleef ze de nummers twee - Judith van der Voort van Princenbosch en Leonie Richter van Sybrook - vier slagen voor. De 16-jarige Richter had met een ronde van 73 slagen (+1) de beste dagscore.

DeTulip Golf Challenge werd georganiseerd door Pro Golf Events en maakte deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague. De organisatie is tevreden over editie één van de Tulip Golf Challenge. 'Ondanks uitstel door plotselinge mist op zaterdagochtend kijken wij terug op een erg geslaagde eerste editie', zegt Henk van Dijken van Pro Golf Events. 'Het hele team inclusief vrijwilligers, greenkeepers en referees is overladen met complimenten en ook Global Junior Golf is erg tevreden met het toernooi. Dat er een Nederlander wint is de kers op de slagroom.'

De datum voor de tweede editie van de Tulip Golf Challenge wordt op korte termijn bekend gemaakt en zal vermoedelijk in dezelfde periode van het jaar georganiseerd worden.

Algemeen klassement: klik hier.

Jongens: top 15.

Meisjes: top 15.

Meer informatie: progolfevents.nl en globaljuniorgolf.com

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}