Advertorial: Luiten focust beter met Cheqio

21 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten zegt beter te kunnen focussen en minder snel moe te worden sinds hij voedingssupplementen van Cheqio gebruikt. Met dank aan darter Raymond van Barneveld die Luiten op de drankjes en capsules attendeerde.

Advertorial

Kort voor Joost Luiten de tee opstapte van The Dutch voor zijn laatste ronde van het KLM Open slikte hij twee capsules Cheqio en hij dronk een blikje Cheqio Precision Drink. Luiten zweert sinds een jaar bij de producten van Cheqio die speciaal zijn ontwikkeld om precisiesporters te helpen langer gefocust en scherp te blijven. “De invloed van dit soort producten is altijd lastig te meten, maar ik voel me er erg goed bij”, zegt de winnaar van het KLM Open 2016.

Een verkooppraatje? Absoluut niet, aldus de beste golfer van Nederland. “Ik snap die reactie omdat Cheqio een van mijn sponsors is, maar ik gebruikte de producten al voor ik een overeenkomst ben aangegaan.” Dat ging zo. Darter Raymond van Barneveld belde Phil Allen, de coach van Luiten, met de mededeling dat Luiten Cheqio echt een keer moest proberen. Van Barneveld noemde Cheqio een wondermiddel waardoor hij de concentratie veel langer kon vasthouden.  Het enthousiasme van Van Barneveld prikkelde de nieuwsgierigheid van Luiten. “Ik heb Cheqio gebeld en een afspraak gemaakt om een keer te praten. Met mijn fysieke coach Bas van der Steur heb ik naar het verhaal achter Cheqio geluisterd. Dat klonk zo goed dat ik meteen een bestelling heb geplaatst.”

Gat opvullen

Cheqio werd in 2013 opgericht door de Nederlander Rudy Loontjes die een achtergrond heeft in de biljartsport. “Het idee voor Cheqio kwam eigenlijk van een klant van mij, Nico Smeets, die een biljartcentrum had”, vertelt Loontjens. “In sportwinkels zag je rekken vol met voedingssupplementen voor actieve sporten zoals hardlopen, wielrennen en tennis maar voor concentratiesporten, waar het minder gaat om het fysieke uithoudingsvermogen maar vooral om de focus en de beheersing van negatieve stress, was niets te vinden. Dat gat wilden wij opvullen.”

Saffraan

Een team van Belgische voedingsdeskundigen werd gevraagd een product te ontwikkelen speciaal voor precisiesporters als biljarters, darters en golfers. Dat werd een voedingssupplement op basis van honderd procent natuurlijke ingrediënten. Loontjes: “De meeste energiedrankjes zitten vol suiker en cafeïne waardoor je tijdens het sporten een korte energieboost krijgt. Cheqio geeft energie, kalmeert en helpt de concentratie langer vast te houden.” Cheqio bevat onder meer magnesium, vitamine C en B1, 6 en 12, plantaardige voedingsstoffen en ook saffraan, volgens Loontjes een van de redenen voor de heilzame werking van Cheqio. “Geen enkel drankje, wereldwijd, heeft saffraan als ingrediënt. Wij hebben ervoor gekozen omdat het zo veel voordelen heeft, saffraan verhoogt ook het zelfvertrouwen.”

Scepsis

Uiteraard stuitte en stuit Loontjes op scepsis. “Maar dat wordt wel steeds minder.

Sporters zijn zich meer en meer bewust van het belang van betere voeding en een gezonde levensstijl. De reacties van de sporters die Cheqio gebruiken zijn voor ons de beste reclame.” Sinds een paar maanden is Joost Luiten een van de gezichten van Cheqio. “Dit keer belde Cheqio mij, of ik een overeenkomst wilde aangaan”, zegt Luiten. “Daar hoefde ik niet lang over na te denken omdat ik de producten sowieso wilde blijven gebruiken.” Loontjes is heel blij met Luiten als Cheqio-ambassadeur. “De golfsport past perfect bij onze producten en we vinden het geweldig dat Joost bij Cheqio betrokken is.”

Meer info: cheqio.com

}