Portugal Masters
De Portugal Masters op Oceânico Victoria in Vilamoura

Aandacht voor gehandicaptengolf in Portugal Masters

21 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Op donderdag is de tiende editie van de Portugal Masters begonnen. Dit jaar is er aandacht voor golf voor mensen met een fysieke beperking.

De Portugal Masters is een toernooi van de European Tour in de Portugese Algarve. Onlangs is de Europese Gehandicapten Golf Association (EDGA) de officiële partner van het sportevenement geworden.

Als gevolg van deze samenwerking is een bijzonder programma ontwikkeld, zoals demonstraties en clinics van professionele golfers met een beperking. Deze activiteiten vinden zaterdagmiddag 22 oktober plaats op de golfbaan Oceânico Victoria. 

Na afloop van de demonstraties en clinics zullen zes spelers en twee lokale jeugdgolfers 18 holes te spelen. Onder de zes is de befaamde Manuel de los Santos uit de Dominicaanse Republiek. Ondanks een beenamputatie speelt hij van handicap 4. 

Fondsenwerving bij de Portugal Masters maakt het voor de EDGA mogelijk proefprojecten uit te voeren in heel Portugal, zodat het spelen van golf voor iedereen toegankelijker wordt. Er worden onder meer trainers en coaches opgeleid om kinderen met een handicap golf te leren. Zij zullen op bezoek gaan bij revalidatiecentra en gehandicapten-organisaties om golf te promoten onder jongeren. 

Meer informatie: portugalmasters.pt en visitgolfalgarve.com.

Na ronde één van de Portugal Masters gaat Marc Warren aan de leiding. Lees hier meer.


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}