Jeroen Krietemeijer
Een 100% score voor Jeroen Krietemeijer in de Bonallack Trophy.

Krietemeijer wint met Europa Bonallack Trophy

18 maart 2016 Redactie GOLF.NL
Jeroen Krietemeijer droeg in de Bonallack Trophy met drie punten uit drie wedstrijden flink bij aan een ruime zege (21,5 - 10,5) op Team Asia Pacific.

Europa ging op dag drie - met alleen nog 12 single-partijen op het programma - ruim aan de leiding. In de singles kwam de voorsprong nooit in gevaar: acht van de twaalf punten gingen naar Europa. 

Jeroen Krietemeijer won - na zeges in zijn twee fourballs - ook zijn single. De 22-jarige Nederlandse amateur van de Eindhovensche won met 2&1 zijn partij van Luke Toomey uit Nieuw-Zeeland.

'Het spel was echt weer goed', zei Krietemeijer na de sluitingsceremonie in Portugal. 'Ik win drie van de drie wedstrijden dus het was echt goed deze week! We hadden een super leuk team, en dat was denk ik ook goed terug te zien in de einduitslag. Natuurlijk is het goed om met deze goede spelers te trainen en te spelen, daar wordt je alleen maar beter van.'

Krietemeijer, die vorig jaar maart het Spaans Amateur op zijn naam schreef, maar dit jaar nog niet zijn niveau haalde, had een week 'om nooit te vergeten'. 'De organisatie was perfect, alles was goed geregeld, inclusief kleding en tassen die op de kamer klaar stonden. Helaas was het de laatste dag wat regenachtig, maar voor de rest was het een goede ervaring en eentje om nooit te vergeten', aldus een opgetogen Krietemeijer.

Voor het eerst in de geschiedenis werd tegelijk met de Bonallack Trophy ook een kampioenschap voor vrouwen gespeeld, de Patsy Hankins Trophy. De zege in die ontmoeting - ook in de spelvorm van de Ryder Cup - ging op een spannende laatste dag met 17-15 naar de dames van Team Asia Pacific.

Uitslagen.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}