Ziggo Sport

Wie speelt waar? Week 10

8 maart 2016 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week.

10-13 maart, European Tour: True Thailand Classic, Black Mountain GC, Hua Hin, Thailand. Prijzengeld: 1.750.000 dollar.

Joost Luiten heeft zich twee weken kunnen opladen voor een toernooi dat hij nog niet eerder speelde: de True Thailand Classic. In de tweede editie van dit relatief kleine toernooi - wederom gespeeld op Black Mountain - heeft de nummer 77 op de wereldranglijst een topprestatie (eerste of tweede plaats) nodig om zich te plaatsen voor het WGC-Dell Match Play (23-27 maart), een toernooi waar een klein spelersveld van 64 spelers meer dan vijf(!) keer zoveel dollars mogen verdelen dan wat er deze week op het spel staat in Hua Hin. Dat plaatsing voor Luiten belangrijk is (voor die o zo belangrijke top 50 van de wereld) hoeven we hier niet uit te leggen. Na Thailand blijft de Nederlander dan ook in het oostelijk halfrond voor het Hero Indian Open. Bekijk zijn preview in de video hieronder:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Luiten speelt deze week de eerste twee rondes met de 50-jarige Prayad Marksaeng en de 21-jarige Miguel Tabuena, de Filippijnse runner-up van het Maybank Championship eind februari.

De True Thailand Classic is vier dagen (vanaf 09:00) live te zien op Ziggo Sport.

Starttijden

Live Scoring

10-13 maart, PGA Tour: Valspar Championship, Innisbrook Resort (Copperhead Course), Palm Harbor, Florida, Verenigde Staten. Prijzengeld: 6.100.000 dollar.

Jordan Spieth verdedigt zijn titel in de derde stop van de Florida Swing, het Valspar Championship. De vorige editie (Spieth + Reed in playoff = spektakel) was er een om in te lijsten. NB: Let vooral even op de belachelijke up-and-down van Patrick Reed op 2:37 in onderstaande video. 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Het Valspar Championship is vier dagen live te zien op Ziggo Sport.

Leaderboard.

10-12 maart, Pro Golf Tour: Open Casa Green Golf 2016, Casa Green Golf, Casablanca, Marokko. Prijzengeld: 30.000 euro.

De heren van de Pro Golf Tour blijven in Marokko voor de Open Casa Green Golf 2016 (10-12 maart). Robbie van West, Michael Kraaij, Evanildo Silva dos Santos , Dylan Boshart, Giesbert Gommers en Axel Geers vertegenwoordigen Nederland.

Live Scoring

}