Roelof Rijnhout en Dimitri Klein

‘Grand Slam van Rotterdam’ voor Rijnhout

31 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Afgelopen weekend is op Rhoon Golfcenter het KJUS Rhoon Open gespeeld. Roelof Rijnhout won de categorie-1 wedstrijd.

Het KJUS Rhoon Open, georganiseerd door iGolf, is een van de grotere amateurtoernooien in de regio Rotterdam. Het is een laagdrempelig evenement waarin iedereen kans heeft om zich te plaatsen voor de finale op zondag, of je nu handicap -1,4 hebt of handicap 54. Daarnaast is er drie dagen lang gratis friet voor alle deelnemers en er wordt een loterij gehouden met ruim 7.500 euro aan prijzen.

Ongeveer 140 golfers streden in twee wedstrijden:

• categorie 1 tot hcp 18,5 - bruto strokeplay
  • categorie 2 hcp 18,5 en hoger – netto strokeplay

Ongeveer de helft van het deelnemersveld plaatste zich voor de grote finale op zondag.

Winnaars

In categorie 2 won Martin Bakker met 133 slagen netto. Hij kreeg een waardebon van € 250 voor KJUS-golfkleding.

In categorie 1 bleef het tot op de allerlaatste hole heel spannend. Uiteindelijk maakte Roelof Rijnhout een birdie op 18 en Dimitri Klein een par. Daarmee kwam Roelof op een totaal van 143 slagen (één boven par) en Dimitri op 144. De derde plaats was voor Joost Kop Jansen met 144 en hij had tevens de beste netto score in categorie 1.

Na zijn overwinningen in het Rotterdams Strokeplay, het Rijnmond Open en het Seve Open in 2015 was Roelof Rijnhout opnieuw de sterkste en je zou kunnen zeggen dat hij de ‘Grand Slam van Rotterdam’ heeft gewonnen. Met zijn zege in het KJUS Rhoon Open won hij in elk geval een waardebon van € 500 voor KJUS-golfkleding.

Het KJUS Rhoon Open wordt in 2017 opnieuw gehouden, opnieuw in het laatste weekend van mei.