Reinier Saxton
Reinier Saxton
Beeld: Golfsupport.nl

Saxton van 5de naar 6de plaats

28 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Reinier Saxton zakte op dag drie van de D+D Real Czech Challenge van de vijfde naar de zesde plaats. Hij staat vijf slagen achter op de leider.

Reinier Saxton maakte net als vrijdag 68 (-4) op op Golf & Spa Kunetická Hora in Dritec.

'Het was een steady ronde', zei de Santpoorter. 'De eerste negen waren wel te wisselvallig naar de vlag, met heel dichtbij en ook missed greens, dus dat kostte me twee bogeys. De tweede negen was vrij steady. Weinig fouten van de tee dus dan blijf je kansen creëren. Dit moet ik blijven doen en dan wat meer puttjes holen. Er word goed gescoord dus je moet geduldig blijven.'

Met 65-68-68 is Saxton gedeeld zesde, met -15. Dat betekent vijf slagen meer dan de Fransman Damien Perrier, die aan de leiding gaat met -20. Perrier speelde zaterdag een fraaie ronde in 62 slagen: elf birdies en één bogey. 

Het was een evenaring van het baanrecord van Brooks Koepka in 2013. 

Jurrian van der Vaart kwam vrijdag met een 65 poolshoogte nemen bovenaan in het klassement. Na een 71 is hij 17 plaatsen gezakt, naar de gedeelde 33ste plaats.

Taco Remkes zakte met een 69 drie plaatsen en is nu gedeeld 26ste. Robin Kind haalde ruim de cut maar na een 76 staat hij bijna onderaan, op de 64ste plaats.

Maarten Lafeber, Wil Besseling, Daan Huizing en Darius van Driel misten vrijdag de cut.

Leaderboard.

Video dag 3.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}