Joost Luiten
Joost Luiten op dag twee van het BMW PGA Championship op Wentworth.
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten mindert vaart

27 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Op dag twee van het BMW PGA Championship had Joost Luiten beduidend meer moeite met de 18 holes van Wentworth Club. Met een ronde 74 (+2), en een totaal van -5, zakt Luiten naar een plaats buiten de top-5.

Het begin van Luitens tweede ronde op Wentworth was goed. Met birdies op hole 2 en 4 ging de Nederlander door met waar hij op donderdag mee was geëindigd. 

Met zijn voorlopige score van -9 (na vier holes) ging hij zelfs even kort alleen aan de leiding. Op de volgende holes kwam er echter zand in de motor van de Bleiswijker. Na bogeys op 5 en 6 kon Luiten pas op de par-5 twaalfde weer een slag terugwinnen. 

Helaas bleef het voor de nummer 8 in de Race to Dubai bij deze korte wederopstanding, want met drie bogeys op rij (14 t/m 16) verloor Luiten veel slagen en ging het op de tweede negen, waar op vrijdag beduidend minder te halen was dan op donderdag, erg moeizaam.

Op de laatste twee holes - tweemaal een par-5 - won Luiten ook geen slagen meer en tekende hij voor een 74 (+2). 

De laatste spelers gingen pas om 16:40 Nederlandse tijd de baan in en zo duurde het even voordat duidelijk werd wat Luitens -5 na 36 holes waard was. 

Met een totaal van -5 viel Luiten uiteindelijk terug naar een gedeeld zesde plaats (met o.a. Aphibarnrat en Rafa Cabrera Bello). 
De cut bleef op +1. Van de topspelers voldeden Shane Lowry, Russel Knox en Soren Kjeldsen niet aan die eis.

En dan de leiders. Danny Willlet ging vroeg in de ochtend als een trein, totdat de Masters-kampioen door referee John Paramor op de klok werd gezet. De Engelsman kwam door in 29 (-6), maar had op de tweede negen - onder toeziend oog van Paramor - aardig wat moeite om zijn geduld te bewaren op de baan in Virginia Water. Met twee birdies (14 en 18) hield Willett de schade (vier bogeys) nog aardig beperkt en gaat hij op -10 samen met Y.E. Yang en Scott Hend aan de leiding.

Luiten: 'Momentum uit de ronde'

'+2 was niet wat ik had gehoopt', liet Luiten na zijn ronde optekenen. 'Ik had een goede start met birdies op 2 en 4, maar helaas maak ik op 5 en 6 twee onnodige drieputts. Dat haalde helaas het hele momentum uit de ronde. Ondertussen was de wind redelijk op komen zetten en had ik flink wind tegen op de laatste 6 holes. Ik sloeg helaas de driver niet goed en miste telkens op rechts. Van de twee 3-putts op de eerste negen baal ik het meest, want die kosten mij een redelijke score. Nu ga ik even met de fysio aan het werk, want mijn rug krampte richting het einde van de ronde en dan ben ik morgen weer fit om een goed weekend te draaien.'

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}