Saxton
Reinier Saxton noteerde een 68 (-2) in de tweede ronde in Tsjechië.
Beeld: Golfsupport.nl

Saxton consolideert, Van der Vaart gaat laag

27 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Reinier Saxton hield met een 68 (-4) op dag twee van de D+D Real Czech Challenge goed stand in de top van het klassement. Jurrian van der Vaart kwam bovenin poolshoogte nemen dankzij een 65 (-7).

'Ik speelde de hele dag eigenlijk wel steady', zei Saxton over het spel waarmee hij zijn plaats in de top-5 consolideerde . 'Mis 1 green op 12 en had een beetje pech met m'n ligging, dus daar maak ik bogey. Had vandaag goede afslagen dus creëerde veel kansen. Sloeg m'n ijzers net wat te ver van de vlag in het begin en het eind van ronde, maar overall was het steady', aldus Saxton.

Jurrian van der Vaart ging met een 65 (-7) laag op Golf & Spa Kunetická Hora in Dritec. 

'De vorm is zeker aanwezig,' reageerde de in topvorm verkerende Van der Vaart. De professional noteerde in 36 holes nog geen enkele bogey en staat na 36 holes in de top-20. 'De ballen van de tee zijn iets minder strak door het midden dan twee weken geleden, maar de ijzers raak ik daarentegen wel top. In twee dagen mis ik twee greens en heb vandaag 145' (ongeveer 44 meter, red.) aan putts gemaakt. Gisteren was dat maar een fractie daarvan. Ben goed bezig. De trainingen kloppen, thuissituatie is super en dankzij Team Jurrian heb ik ook financieel gezien rust', aldus Van der Vaart.

Remkes en Kind naar weekend

Ook Taco Remkes maakte een goede sprong in het klassement. De Amsterdammer maakte vijf birdies en geen enkele bogey. Met een totaal van -8 staat Remkes 23ste.

Robin Kind ging ook op dag twee onder par (70, -2) en haalt zo zijn eerste cut van het seizoen. Met een totaal van -7 staat 'Mr. 59' rond de 30ste plaats in het klassement. 

Bondscoach Maarten Lafeber hield op vrijdag de hoge scores van zijn kaart en schreef vier birdies voor een 68. Heel lang leek dit voldoende te zijn voor het halen van de cut, maar toen alle spelers binnen waren bleek zijn totaal (-4, T-67) net een slag teveel te zijn.

Wil Besseling miste de cut (-5) na een mindere dag die hem een 75 (+3) opleverde. Daan Huizing kwam tekort met een tweede 72 op rij.

'Ander niveau'

Challenge Tour rookie Darius van Driel is er net als Besseling, Lafeber en Huizing ook niet bij voor de laatste twee ronden. 'Ik zit de laatste weken een beetje in de knoei met m'n swing,' zei Van Driel, die deze week zijn vierde cut mist in zes starts. 'Het gaat wel steeds beter, maar het valt nog niet samen. Maak heel moeilijk birdies en eigenlijk te makkelijk bogeys, vaak doordat ik dan een misser sla. Je merkt dat je hier op de Challenge Tour echt goed moet spelen wil je in de top 10 eindigen. En ook om de cut halen moet je goed spelen. De eerste paar weken heb ik vooral gekeken naar wat deze jongen anders doen, terwijl ik gewoon m'n eigen spel moet spelen', zei Van Driel over het verschil in niveau tussen de Alps Tour, waar hij vorig jaar zeer succesvol was, en dat van de Challenge Tour.  

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}