Reinier Saxton begint de D+D Real Challenge met een zeer goede 65 (-7).
Beeld: Golfsupport.nl

Tweede plaats voor Saxton na eerste ronde

26 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Ook op de Challenge Tour kende een Nederlander een goede start. Reinier Saxton noteerde een uitstekende 65 (-7) in de eerste ronde van de D+D Real Czech Challenge en staat gedeeld tweede.

Alleen Jordan L. Smith ging op Golf & Spa Kunetická Hora in Dritec lager met een 64 (-8). Andrea Pavan, Ben Eccles en Adrien Saddier staan naast Saxton op -7.

Saxton speelt tot dusver een zeer solide seizoen op de Challenge Tour. De Santpoorter miste nog geen cut en eindigde vier keer in de top-40. Een echte topnotering (beste resultaat: T-15) bleef nog uit.
Luister in het korte audiofragment hieronder naar zijn verklaring:

Reinier Saxton over zijn 65 (-7) op dag 1 van de D+D Real Czech Challenge.
Bron: GOLF.NL


Na Saxton vinden we Robin Kind als hoogst genoteerde landgenoot in het klassement van de vijfde editie van het toernooi in Tsjechië. De Hagenees ging rond in 67 slagen en staat er goed voor op een gedeeld 13de plaats. Zijn -5 kwam tot stand dankzij zeven birdies en twee bogeys.
Taco Remkes en Wil Besselig volgen - met 19 (!) andere spelers - op -3 en delen de 37ste plaats.
'Mijn spel wordt beter', zei Remkes. 'Ik sloeg mijn ijzers beter dan in de vorige toernooien. Ik moet geduld hebben en dan komen de resultaten vanzelf. Daar ben ik ik van overtuigd.'
'Ik speelde strak', reageerde Besseling op zijn eerste ronde in 69 slagen. 'Die dubbele bogey was heel ongelukkig. Ik kwam plugged onder de lip van de bunker te liggen en kon niks. Verder niet in de buurt van een bogey geweest. Het had een echte lage ronde kunnen zijn, maar ik ben blij met mijn spel.'
Jurrian van der Vaart bracht ook een score onder par binnen. Twee weken geleden werd de ervaren professional gedeeld vierde. Deze week begint Van der Vaart met een prima ronde 70 en een voorlopig 58ste plaats.
Maarten Lafeber en Daan Huizing bleven gelijk aan par en staan net in de top-100. Lafeber speelde 17 holes goed golf (vier birdies), maar verloor al zijn slagen door een quadruple bogey op de par-4 zesde.

Darius van Driel maakte vijf bogeys en drie bogeys voor een 74 (+2) en de 127ste plaats.

Leaderboard.

}