Sergio Garcia wint in een play-off met Brooks Koepka het AT&T Byron Nelson (en viert dat op gepaste wijze met vriendin Angela Akins).
Beeld: Getty Images

Sergio slaat toe in play-off

23 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Een par was genoeg voor Sergio Garcia om Brooks Koepka in een play-off de baas te zijn voor de titel in het AT&T Byron Nelson. De Amerikaan sloeg zijn drive op de eerste play-off hole het water in en zo greep de Spanjaard zijn negende PGA Tour overwinning.

Op 19-jarige leeftijd - in 1999 - werd Garcia al gedeeld derde en vijf jaar later won hij op 24-jarige leeftijd het toernooi. Met deze overwinning evenaart hij Seve Ballesteros in aantal PGA Tour overwinningen.

'Om naast Seve te staan betekent heel veel voor me en ik speelde vandaag ook een klein beetje Seve-achtig', zei Garcia. 'Ik sloeg mijn drives absoluut niet goed en een paar ijzerslagen waren ook niet goed, maar mijn chippen en putten was geweldig. Een aantal van Seve's overwinningen gingen ook zo, en daar ben ik erg trots op.'

Jordan Spieth speelde zondag in de laatste groep met Brooks Koepka en maakte in de eerste vijf holes twee bogeys (en drie in de eerste acht holes). De nummer-2 van de wereld tekende voor een 74 en zakte weg naar een teleurstellende 18de plaats in de eindklassering van zijn 'eigen' toernooi in Irving, Texas. 'Frustrerend, ja', zei Spieth over zijn gevoel. 'Als je in de laatste groep start en tweede staat en dan als 18de finisht...dan zijn er niet veel positieve dingen die je meeneemt, behalve dat ik een birdie maak op de laatste hole die ik speel.'

Leaderboard.


Hoogtepunten:
Persconferentie:
}