Rory McIlroy op donderdag in het Iers Open; vier dagen later wint de Noord-Ier zijn 'eigen' open.
Beeld: Golfsupport.nl

Emotionele thuiszege voor McIlroy

22 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Op werkelijk spectaculaire wijze won Rory McIlroy zondag op The K Club het Dubai Duty Free Irish Open.

McIlroy gaf toe emotioneel te zijn toen hij de 18de opliep onder luid gejuich van het Ierse publiek. En het publiek had genoeg reden tot juichen, want op de par-5 18de sloeg McIlroy een fenomenale houten-5 van 230 meter op minder dan een meter van de vlag. De eagle was meer dan voldoende om Bradley Dredgde Russel Knox, de Schot die zelfs even aan de leiding ging op zondag, met drie slagen verschil van zich af te houden.

'Ik word niet zo snel emotioneel', zei de nummer-3 van de wereld. 'Ik ben natuurlijk ongelofelijk blij, maar ik vocht tegen de tranen op de 18de green. Ik had zelfs even moeilijk toen ik de green weer afliep.' aldus de geëmotioneerde gastheer, die de afgelopen drie jaar de cut miste in zijn toernooi in eigen land. De winnaarscheque van € 666.660 kwam volledig ten goede aan McIlroy's eigen foundation.

Joost Luiten miste met een tweede ronde 80 ruim de cut in Ierland en speelt - in tegenstelling tot McIlroy - aankomende week het BMW PGA Championship op de beroemde baan van Wentworth.

Leaderboard.

Loading the player...
}